Dansers brengen de dynamische expressie tot leven.

Dans - Dynamische expressie

De futuristen wilden een nieuwe wereld vormgeven, en die weergeven in een beeldtaal die ze ‘dynamische expressie’ noemen. Deze expressie draait om beweging, snelheid en technologische vooruitgang. Deze wervelende beweging hebben leerlingen van de Vooropleiding Dans ArtEZ vastgelegd in hun eigen werken.

Tijdens de opening van de tentoonstelling Marinetti en het futurisme op zondag 25 september, dansten de jonge dansers van de ArtEZ Vooropleiding Dans Kottenpark in een choreografie van Julia Heider, passend bij het thema van de Futuristen. Ze hebben daarna de tentoonstelling bezocht, en door middel van Art Based Learning een kunstwerk geëxploreerd.

Art Based Learning is een vorm van Slow Looking waarbij de toeschouwer alle tijd en ruimte moet krijgen om tot nieuwe inzichten te komen middels het kunstwerk, ter reflectie op zichzelf en ter verdieping van het leerproces.

De afgelopen maanden is in de dansstudio hard gewerkt om de exploratie in het museum om te vormen naar eigen choreografieën. Op zaterdag 21 januari tonen de jonge dansers de resultaten van hun onderzoek en zullen zij de dynamische expressie helemaal tot leven te brengen.

Tijden: 13:00 uur en 15:00 uur

Wanneer

-