Actief

De Haaksbergse Engelse Mijlenloop 2023

De Haaksbergse Engelse Mijlenloop keert terug op 26 maart 2023. Dit is een typisch Engelse entourage in ruim 25 jaar uitgegroeid tot één van de grootste en leukste recreatieve wedstrijden in het Oosten van het land.

Bij de Mijlenloop gaat het behalve om de prestatie óók om de sfeer en gezelligheid in het dorp en onderweg. Zowel fanatieke als beginnende hardlopers beleven veel plezier van de hardloopwedstrijd. Niet in het minst door het enthousiaste publiek aan de kant en de mooie route.

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn de vijf en de tien Engelse Mijlen. Daarnaast is er een Bedrijvenloop, Jeugdloop en een loop voor FrameRunners. De start van de Engelse is in het Haaksbergse centrum. Vanuit het dorpshart rennen de lopers zo de natuur in. De deelnemers aan de tien Engelse Mijlen lopen dezelfde ronde twee keer.

Programma

5 mijl (8.05 km) - starttijd 12.00 uur
Een loop van 8,05 kilometer over afwisselend klinkers, asfalt en zandgrond. Deze afstand is altijd het meest populair, zowel bij beginnende hardlopers als bij de snelle jongens.

10 mijl (16.10 km) - starttijd 12.00 uur
Je loopt de ronde van de 5 mijl twee keer. De 10 mijl is een mooie loop voor geoefende hardlopers en ook een goede oefening voor een halve marathon.

Bedrijvenloop - starttijd 12.00 uur
De bedrijvenloop is een echte teambuilder. Je loopt met een team van drie tot vijf lopers namens je werkgever. Zowel fanatieke als beginnende hardlopers kunnen meedoen. De teams lopen 5 of de 10 mijl en strijden om de eer. De looptijden van de eerste drie gefinishte lopers bepalen de uitslag.

Jeugdloop (2.6 km) - starttijd 12.15
Schrijf je in voor de Jeugdloop, hét hardloopevenement van Haaksbergen speciaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Vanaf het terrein van AVH ren je zo hard je kunt naar de Markt in het centrum. Doe mee met je klasgenoten en vrienden. Durf jij het aan? Inschrijven kan tot 1 maart.

Framerunners (2.6 km) - starttijd 12.15 uur
Deze loop is er voor mensen met een lichamelijke beperking die niet zelfstandig kunnen lopen. Met een FrameRunnners- een soort loopfiets - kunnen ze toch meedoen! De afstand van 2,6 kilometer kan met een eigen FrameRunners lopend of rennend volbracht worden. De FrameRunners starten bij AVH en eindigen glorieus in het Haaksbergse centrum.

KidsFunRun - starttijd 14.15 en 15.00 uur
Een obstakelrun rond de Pancratiuskerk. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar met lef! Doe mee met je klasgenoten en vrienden!

Schrijf je hier in!

Wanneer