Filmhuis Denekamp: "Belfast"

Een vrolijke film over een nare en pijnlijke tijd roept vaak uiteenlopende reacties op. Zo ook Belfast van Kenneth Branagh, maker van zowel Agatha Christie-verfilmingen als van Shakespeare-adaptaties. De Film speelt zich af in 1969, wanneer de spanningen tussen protestanten en katholieken in een volkswijk in Belfast oplopen.

Die onrust stuwt het verhaal voort en bepaalt wat er met de personages gebeurt, maar Branagh maakte vooral een film over het saamhorigheidsgevoel in de wijk en de gezelligheid die verdween doordat bevolkingsgroepen tegenover elkaar kwamen te staan. Het is nog net de tijd dat er muziek door de straten waaide in plaats van traangas.

De film wordt hoofdzakelijk verteld vanuit het perspectief van de kleine Buddy, een vrolijke tienjarige jongen die op straat voetbalt en draken verslaat. Een rol trouwens van de uitstekend gecaste Jude Hill, die op het scherm een fantastische energie heeft, net als de rest van deze in weelderig zwart-wit gedraaide film. Die vrolijke, zonnige energie is wat Belfast speciaal maakt. Die warmte voel je overal, terwijl soms de molotovs door de straten vliegen en supermarkten geplunderd worden.

Datum: woensdag 8 maart 2023
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 9,50

U KUNT HIER UW ONLINE KAARTEN KOPEN

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 9,50

vooraf gratis koffie/thee