Twents Theatercollege met Pieter Omtzigt & Eddy van der Ley

Pitbull van de politiek

Tweede Kamerlid uit Enschede is als geen ander luis in de pels van de regering en waakhond van onze democratie

Let op: deze voorstelling wordt verplaatst. Een nieuwe datum volgt binnenkort.

Hij is de pitbull van de Nederlandse politiek, een luis in de pels van de regering en waakhond van de democratie. Het Enschedese Kamerlid Pieter Omtzigt is zaterdag 25 maart te gast in een nieuwe editie van het Twents theatercollege in het Wilminktheater. Hij wordt ondervraagd door Eddy van der Ley.

Als Pieter Omtzigt zich in een dossier vastbijt, of misstanden aan de kaak stelt, laat ie niet meer los. Zie zijn baanbrekende rol bij het blootleggen van de toeslagenaffaire, zijn inzet in de discussie rond het pensioenstelsel en vele andere zaken. Het levert hem de sympathie en bewondering op van honderdduizenden (voorkeurs)stemmers, maar in de regering wordt zijn enorme vasthoudendheid vaak als lastig ervaren.

Na het ‘functie elders-schandaal’ stapt Omtzigt uit het CDA, komt hij met een burn-out thuis te zitten, maar pakt hij daarna zijn zetel op en blijft – als partijloos Kamerlid – strijden voor de rechten van de burger. Wat drijft de populairste politicus van Nederland precies? Waar komt zijn diepgewortelde gevoel voor rechtvaardigheid vandaan?

Op zoek naar de antwoorden neemt Eddy van der Ley hem in het Twents theatercollege mee op een reis door zijn (politieke) leven. Het levert een bijzondere inkijk op in de belevingswereld van de politieke terriër uit Enschede.

Na de pauze is er volop ruimte voor interactie, als de bezoekers gelegenheid krijgen tot het stellen van vragen aan Omtzigt. Na afloop is er een meet & greet.

Het Twentse theatercollege is een initiatief van interviewer Eddy van der Ley en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Eerder deelden bekende Twentenaren als Ank Bijleveld, Jeroen Dubbeldam, Hennie Kuiper en Bas Nijhuis hun levenslessen met het publiek.

Wanneer

-