De Andersons

Een mooiere wereld

Je kunt veel vertellen over de zon, maar je moet hem voelen om te weten hoe hij verwarmt - Met Een mooiere wereld van De Andersons is het al niet anders

Met de dagelijkse beelden van oorlog en verderf is dromen over een mooiere wereld bijna een levensbehoefte. De Andersons brengt die droom tot leven op vrijdag 31 maart in De Kleine Willem in hun theaterconcert Een mooiere wereld.

Anna Ågren is half-Zweeds, expressief en geëmancipeerd, Roel Dullaart is een goedmoedige Brabander. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium. Het volmaakte geluk komt dichtbij na de geboorte van hun zoontje. Maar met het geluk komen ook de vragen. Zoals: Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken?

Met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de beroemde Zweedse schrijfster van onder meer Pippi Langkous, die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten.

Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen. De twee maakten hun programma overigens samen met de bekende (kinderboeken)schrijver Sjoerd Kuyper.

Wanneer

-