Kami Mierzvvinsk laat zijn werken zien in een solotentoonstelling.

Edges of the Worlds

B93 presenteert een tentoonstelling van Pools kunstenaar Kami Mierzvvinsk. Kami is een interdisciplinair beeldend kunstenaar die gebruik maakt van uitvoerige technieken om schilderobjecten te creëren.

De schilderijen die in de tentoonstelling worden gepresenteerd, zijn geesten, passages, symbolen van diepgaande ervaringen die grenzen aan het metafysische, getransformeerd op canvas. Het werkproces staat in het teken van persoonlijke performance acties tijdens het schilderproces. De schilderobjecten zijn een soort vensters of portalen naar andere dimensies of nog onontdekte ruimtes.

De tentoonstelling ‘Edges of the worlds’ richt zich op het proces van het schilderen van objecten via Kami’s performatieve techniek. Psychologische technieken worden sinds de jaren twintig in artistieke methoden gebruikt. Ze dragen niet alleen bij tot de kennis van de eigen taal, maar ook tot de erkenning van het potentieel van het individu. Het potentieel waardoor iemand van nature creatief kan zijn. Kami wil het eigen vermogen van de kijker die geen kennis heeft van de bedoeling van de kunstenaar erkennen. Het vermogen om het werk, dat geen figuratieve relatie heeft, op een meer gedefinieerde manier te interpreteren. Door de kijker in dergelijke situaties de vrije wil te laten, krijgt deze de kans tot zelfontplooiing en de ruimte om dieper door te dringen in de uithoeken van zijn eigen innerlijk.

Het werk van Kami weerspiegelt vaak een verlangen naar een tijd los van het lichaam, wijzend op een vloeiend en genderloos spiritueel element dat verdeeldheid overstijgt. Hun kunst gaat ook in op de uitdagingen van het behoud van individualiteit in de samenleving. Een samenleving die vaak de nadruk legt op conformiteit en homogeniteit, evenals op het verdwijnen van metafysische ervaring in het hedendaagse leven. Kami toont door middel van hun kunst werelden van meditatieve transcendentie en stimuleren ze een hernieuwde waardering voor de mysteries van het bestaan.

Opening: 8 maart, 20:00-23:00 uur.

Artist talk: 15 maart, 20:30-22:00 uur.

Na de opening is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Neem contact op voor een afspraak via: areholland@gmail.com

Wanneer

-