Symfonie gebaseerd op het boek.

The Lord of the Rings

De Hengelose Christelijke Harmonie en christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Enschede slaan de handen ineen voor een uitvoering van The Lord of the Rings, de symfonie van de Nederlandse componist Johan de Meij.

The Lord of the Rings is de eerste symfonie van de Nederlandse componist en dirigent Johan de Meij, gebaseerd op het gelijknamige boek.

De Hengelose Christelijke Harmonie staat onder leiding van dirigent Gertjan Lenderink en christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Enschede wordt geleid door Raymond Waanders. Beide dirigenten wisselen elkaar deze avond af.

De beide muziekverenigingen zijn al enige tijd samen aan de slag om de symfonie in vijf delen onder de knie te krijgen. Tijdens de voorstelling in het Muziekcentrum zorgt verteller Hans Maartens ervoor dat het publiek weet welk verhaal er bij de onderdelen hoort. De symfonie uit 1988 bestaat uit vijf delen, die elk een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren.

The Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. Dit boek, in Nederland bekend als In de ban van de ring, heeft sinds de verschijning in 1955 vele miljoenen lezers over de gehele wereld weten te boeien.

Wanneer

-