Bezoek het op één-na-grootste gemaal van Nederland!

Openstelling gemaal Zedemuden tijdens Nationale Molen- en Gemalendag

Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag, zaterdag 13 mei, opent Waterschap Drents Overijsselse Delta de deuren van het gemaal Zedemuden in Zwartsluis. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gemaal dat het waterpeil regelt en zorgt voor voldoende water. De toegang is gratis. Tip: Kom met de fiets! Kijk voor meer informatie op www.wdodelta.nl/agenda

Op zaterdag 13 mei opent Waterschap Drents Overijsselse Delta de deuren van het gemaal Zedemuden in Zwartsluis. Dit is het op-één-na grootste gemaal van Nederland! Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gemaal dat het waterpeil regelt en zorgt voor voldoende water.

Medewerkers van het waterschap geven een rondleiding door het gemaal en bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Waar moet je rekening mee houden als je het gemaal bedient en welke machines gebruikt het waterschap om ervoor te zorgen dat het waterpeil onder controle blijft? Op deze en andere vragen krijgen geïnteresseerden antwoord als ze een bezoek brengen aan het gemaal.

Aanvullend zal gemaal A.F. Stroink in Vollenhove ook deel uitmaken van de Nationale Molen- en Gemalendag. Op zaterdag 13 mei zullen de gemalen van 10.00 tot 16.00 uur open zijn voor bezoekers.

De toegang is gratis. Tip: Kom met de fiets! Meer informatie is te vinden op wdodelta.nl/agenda

Wanneer

-