Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour.

Zero Waste Wandeltour

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? Bij welke winkels kun je terecht met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan mee op pad tijdens de Zero Waste Wandeltour.

Samen met een gids loop je een wandeltour langs Zero Waste locaties. Tijdens deze tour ontdek je de winkels waar je afvalvrij kan winkelen. De gids deelt bij welke winkels je terechtkan met eigen verpakkingen en waar je plasticvrije producten kan kopen. Zo krijg je de fijnste tips mee en draag je bij aan het verminderen van afval.

De tour begint voor de Primark. Daarna ga je ten minste vijf locaties bezoeken. Dit is ook een divers aanbod, zoals drooggoed, vers aanbod/toko/groenten en lunchrooms/koffiezaakjes. Deze locaties zijn ook te herkennen aan een Zero Waste raamsticker, waarop staat: 'Neem gerust je eigen verpakking mee'. Je gaat dus ook duurzame ondernemers ontmoeten die elk hun eigen verhaal vertellen hoe zij bijdragen aan afvalvermindering.

Een tof evenement om je te laten inspireren! Het is handig om goede schoenen mee te nemen en denk uiteraard ook aan je eigen beker voor koffie/thee en je eigen boodschappentassen, herbruikbare potjes, bakjes en zakjes.

Wanneer

-