Techniek workshops

Maakdagfestival

Voor kinderen, jongeren en volwassenen is er op ieder Maakdag Festival in onze bibliotheekvestiging Enter, een FilmLab, RobotLab, MaakLab en MediaLab, waar ze hun talenten ontdekken en allerlei nieuwe technieken en technologieën leren. Een Klompenconfigurator uit het Klompen- en Zompenmuseum is ook aanwezig, waarmee je je eigen klomp kunt ontwerpen. Genoeg reden om een kijkje te komen nemen!

De volgende labs zijn aanwezig

  1. Het maakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bioplastic te maken, een ontwerp te creëer met een 3D pen of met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken.
  2. Het robotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging! 3.Het filmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.
  3. Het mediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen. (kunstenaar neemt console mee en op een scherm wordt animatie (= digitaal spel) afgespeeld waarmee bezoeker kan spelen). 5.Het kennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis