Actief

Ga mee op avontuur met de Kuunder Punter

Vaar mee met historische punter door de Weerribben, elke zaterdag in mei, juni. juli en augustus. Op sommige zaterdagen vaart een IVN gids mee die meer vertelt over de natuurhistorie, flora en fauna van dit unieke natuurgebied.

Wat is er mooier om per boot natuurgebied De Weerribben te verkennen. En dan niet alleen via de wat grotere kanalen, maar ook via de kleinere vaarwegen dwars door rietbossen en langs wuivende rietkragen. Zo’n prachtige tocht wordt elke zaterdagmiddag in mei, juni, juli en augustus gemaakt in de historische Kuunder Punter (de KU11).

De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter, gebouwd in 1912 en afkomstig uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP).

Van de schipper krijgen de deelnemers alle bijzonderheden te horen over de in 1912 gebouwde KU11. Op sommige zaterdagen is een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel aan boord, die alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Weerribben en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen

Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld.

Data met IVN gids:

  • 27 mei: Colette de Haas
  • 3 juni: Jacomijn Steen
  • 8 en 29 juli: Jacomijn Steen
  • 5 en 19 augustus: Rian Hoogma

Tijd: van 13.30 tot 15.30 uur.
Afvaart: Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl.
Kosten: € 8,50 per persoon en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar, contant te voldoen aan de schipper. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11.
Opgave en informatie: Jelte Mulder, telefoon 06-23688813.

Wanneer

27 mei - 30 sep 2023
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 6,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 8,50

Prijs contant te voldoen aan de schipper. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11.