De oudste marathon van Nederland!

Enschede Marathon

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Vandaag de dag doen er bijna 11.000 deelnemers mee en het aantal is nog immer groeiende.

Enschede Marathon 2024

Het parcours staat erom bekend dat het zeer snel is en staat samen met Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in de top van marathons in Nederland. Langs het parcours staan ieder jaar zo’n 80.000 trouwe toeschouwers de lopers aan te moedigen. Van oudsher helpen zo’n 950 enthousiaste en betrokken vrijwilligers de dag tot een succes te maken. Door hun jarenlange (sommige zelfs al ruim 30 jaar!) ervaring zijn de vrijwilligers van Enschede Marathon onmisbaar voor het neerzetten van een zeer succes en geslaagd evenement.

Meer informatie over de editie van 2024 volgt.

Welke RUN doe jij?
Demcon Marathon: 42,195 km
Mazars Halve Marathon: 21 km
ROSEN CityRUN: 10 km
Univé FitRUN: 5 km
Elektramat CompanyRUN
Humankind KidsRUN: 1 km De Twee van Enschede

Heb je altijd al mee willen doen aan de Enschede Marathon, maar lukt hardlopen niet zo? Dan is er goed nieuws, want er is nu De Twee van Enschede! De Twee van Enschede is een super gezellige, laagdrempelige en recreatief beweegevenement van twee Engelse Mijl (3,2 km) in hartje centrum van Enschede op de Oude Markt. Hoe leuk is dat?

Meer informatie over de Twee van Enschede vind je hier.

Wanneer

-