Doe-tips

8 redenen waarom fietsen in Salland een heel goed idee is

 • 2 minuten opladen
 • 1444 x bekeken

Pak snel je fiets en ontdek Salland. Hier geniet je van de natuur, de mooie authentieke dorpen en steden en van de karakteristieke landhuizen en boerderijen. Acht redenen om Salland per fiets te ontdekken.

 1. 8

  Het uitstekende fietsroutenetwerk

  In Salland hebben we een uitgebreid fietsroutenetwerk met maar liefst 520 kilometer aan bewegwijzerde routes die met elkaar verbonden zijn door knooppunten. Via het routenetwerk kun je snel je eigen route creëren. Zo bepaal je zelf je startpunt, de afstand en waar je langs wilt fietsen.

 2. 7

  Onze fietsnetwerkkaart

  Om het je nog makkelijker te maken hebben we de Fietsnetwerkkaart Salland uitgegeven. Op deze kaart staan alle knooppunten en bewegwijzerde routes aangegeven. De kaart is te verkrijgen bij de VVV’s en Tourist Info’s in en rondom Salland voor € 5.95 of via de webwinkel van de VVV Deventer.

 3. 6

  Beborde themaroutes

  In Salland zijn er verschillende beborde themaroutes uitgezet. Drie daarvan staan aangegeven op de fietsnetwerkkaart. Dit zijn het Rondje Sallandse Heuvelrug (60 km), Rondje Salland (205 km) en Rondje Deventer (45 km). Van deze drie routes zijn aparte routeboekjes gemaakt met hierin meer informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Deze zijn te koop bij de VVV’s en Tourist Info’s in Salland.

 4. 5

  Je verveelt je nooit

  Het ene moment fiets je door de bossen van de Sallandse Heuvelrug, en het volgende moment fiets je langs de uiterwaarden van de IJssel. Om vervolgens door authentieke dorpen met karakteristieke landhuizen en boerderijen te fietsen en te eindigen op een terras in de Historische Hanzestad Deventer. Kortom, fietsen in Salland is gevarieerd en verveelt nooit!

 5. 4

  De fietsevenementen

  In Salland houden we van het organiseren van evenementen. Als fietsliefhebber is het aan te raden om deel te nemen aan één van de fietsevenementen. Je ontdekt de mooiste plekken van Salland en het is ook nog eens heel gezellig.

 6. 3

  Rustpunten

  In Salland zijn er op veel mooie plekken bij gastvrije inwoners Rustpunten ingericht. Hier kun je tijdens je fietstocht even pauzeren en iets drinken of eten.

 7. 2

  Online fietsrouteplanner

  Wil je geen fietskaart kopen, maar toch een mooie route uitstippelen? Plan dan online je eigen fietsroute met de online fietsrouteplanner. Ook kun je in de planner al bestaande fietsroutes downloaden.

 8. 1

  Fietsen zit in onze genen

  In Salland zijn we voorloper op fietsgebied. De eerste industriële fiets werd geproduceerd in Deventer en de eerste wielerclub ter wereld ‘Immer Weiter’ werd opgericht in Deventer. We kunnen dus wel stellen dat Salland de bakermat van het fietsen is.