Doe-tips

Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

  • 3 minuten opladen
  • 7561 x bekeken

Ben je op vakantie in Salland en gaat je voorkeur uit naar een zinvolle dagbesteding? Of wil je er even tussenuit en heb je behoefte aan rust, ruimte en natuur? Dan is de Sallandse Heuvelrug een uitstekende bestemming om de natuur in te gaan. Op deze locatie in Salland kun je heerlijk fietsen. De natuur is er prachtig, vooral tijdens het voorjaar en de zomer. Er is van alles te zien en het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. De Sallandse Heuvelrug is bij uitstek geschikt voor een complete fietsvakantie en een aanrader voor liefhebbers van natuur en fietsen. Daarnaast kent ieder route de nodige uitdaging en dit maakt het interessant voor jong en oud.

De natuur op de Sallandse Heuvelrug

Het is de veelzijdigheid van het Sallandse landschap die fietsen op de Sallandse Heuvelrug aantrekkelijk maakt. Bossen, heuvels, weidse vergezichten, maar ook heidevelden en rivieren zijn typisch verschijnselen die je tegenkomt op de Sallandse Heuvelrug. Dit Nationaal Park is een fantastische plek om al fietsend te verkennen. Het gebied heeft een fietsroutenetwerk van maar liefst 520 kilometer lang en het is aan jou om je ideale fietsroute vorm te geven. Bekijk hiervoor de uitgebreide fietsnetwerkkaart in Salland. Onderweg stop je regelmatig bij een horecagelegenheid voor een hapje en een drankje. Ga ook eens langs bij een boerderij en koop er verschillende streekproducten. Die komen goed van pas bij het bereiden van een lunch of diner.

Kies uit verschillende fietsroutes

Op de fiets trap je eenvoudig naar de hoogtepunten van de Sallandse Heuvelrug. Vooral de variatie in het landschap maakt het leuk om er met de fiets op uit te trekken. De Sallandse Heuvelrug is allesbehalve vlak waardoor je af en toe stevig moet klimmen of juist de wind mee hebt terwijl je naar beneden zoeft. Je hebt altijd de keuze uit verschillende fietsroutes op de Sallandse Heuvelrug. Heb je geen idee waar je beginnen moet of wil je inspiratie opdoen voor je fietsvakantie in Salland? Doe inspiratie op bij de verschillende fietsroutes en print de gewenste fietsroute uit. Kies bijvoorbeeld voor de Sallandse Heuvelrugroute of combineer de Sallandse Heuvelrug met de vergezichten van het Reggedal. Neem je eigen (elektrische) fiets mee op huur een fiets op je vakantiebestemming.

Fietsen op de Sallandse Heuvelrug
Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

Routes voor mountainbikers

Ben je een fervent mountainbiker en vind je het niet erg om een beetje vies te worden? Het landschap van de Sallandse Heuvelrug is zeer in trek bij mountainbikers. Dit heeft alles te maken met de grote hoogteverschillen en een diversiteit aan natuur. Er zijn verschillende onverharde paden en diverse mountainbikeroutes uitgezet. Daarom is mountainbiken in Salland een uitstekende keuze. Klimmen en afdalen en tegelijkertijd genieten van de schitterende omgeving? Dan is de keuze voor mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug al snel gemaakt. In Salland zijn er diverse mtb-routes. Wat dacht je van de mtb-route Holterberg? Dan verken je met je racefiets een groot gedeelte van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

MTB op de Sallandse Heuvelrug
MTB op de Sallandse Heuvelrug