Verrassende routes

Fiets de favoriete MTB-route van Anna van der Breggen

  • 2 minuten opladen
  • 2962 x bekeken

Werd in de zomer de basis voor Anna van der Breggen’s WK-titel op de weg gelegd op de mountainbike? De Zwolse maakte afgelopen zomer een uitstap naar de fiets met de dikke banden, met onder meer een tweede plaats op het NK MTB tot gevolg. Ze genoot van de afwisseling en de uitdaging en toevallig of niet: in het najaar won ze met overmacht het WK op de weg.

Anna van der Breggen – Olympisch Kampioene over Hanzestad Hasselt
Bekijk video

Het Gouden Parcours van Markelo

In Overijssel is het voor Anna heerlijk mountainbiken: “De route Markelo is prachtig om te fietsen. Er zit heel veel afwisseling in. Je kunt heerlijk knallen op de singletracks en er zitten ook overgangsstukken in om even op adem te komen en te genieten van het prachtige Twentse landschap.

Extra training

Net als Anna af en toe extra training nodig? Maak dan gebruik van de verbindingsroute en pak de MTB route Rijssen (19 kilometer) mee. “Deze groene route is fantastisch voor de liefhebber van technische parcoursen. Het is geen meter vlak en kent veel uitdagende klimmetjes en afdalingen.”

Weetje

Meer dan 50 vrijwilligers onderhouden de MTB route Markelo. In de herfst zijn de routes zelfs schoon geblazen met bladblazers. Dat zijn pas echte helden!

foto credits: Andreas Dobslaff / dobslaff.com