Verrassende routes

De mooiste wandelroutes van Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 6019 x bekeken

Wandelen in Nederland is alles behalve saai. Ga je naar Overijssel dan word je rijkelijk beloond met prachtige vergezichten, kleurrijke heidevelden en kronkelende rivieren. We zetten de mooiste wandelroutes van Overijssel op een rij. Waar wacht je nog op? Schoenen aan, rugzak om en stappen maar!

1. NS Wandelroute Steenwijk

Deze mooie NS-wandeling voert je over een bosrijke stuwwal, langs weilanden en over het prachtige landgoed De Eese. Beklim de uitkijktoren en geniet van een uitzicht over Heerenveen en Giethoorn. Heb je hoogtevrees of geen zin om de 131 treden te beklimmen? Strijk dan neer in het theehuis eronder. De wandelroute is 14 kilometer en kan ingekort worden tot 9 kilometer of verlengd tot 17 kilometer.

2. Tuindorp Wandelroute

De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo: de wijk Tuindorp ’t Lansink. Het is een van de mooiste en best bewaarde tuindorpwijken van Nederland en uniek met haar mooie hofjes met arbeiderswoningen, het vele groen en de grote zwemvijver die nog steeds in gebruik is. Een wandeling door Tuindorp in Hengelo brengt je terug in de tijd. De Tuindorproute is verkrijgbaar bij de VVV of kun je online downloaden.

3. De Sallandse Zandloper- Salland

De Sallandse Zandloper is een langeafstandswandelroute (totaal 45 kilometer), dwars door Salland. De route loopt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel. Een deel van de route leidt tusen weilanden en akkers door en onderweg zijn er diverse plekken om op te steken en uit te rusten. Handig: de wandelroute is gemarkeerd in twee richtingen. Het wandelboekje is te koop bij de VVV’s en Tourst Info’s in Salland.

4. Ommetje Het Veenschap

Deze wandeling van ruim 6 kilometer voert je langs de ruilverkavelingsboerderijen en het Veenmuseum Vriezenveenseveld, waar de veenhistorie levend wordt gehouden. De route is ook bewegwijzerd voor scootmobielen (8 kilometer). Je start bij Rustpunt Johanneshoeve, Dalweg 39.

5. Schipbeekpad

Nog nooit gehoord van het Schipbeekpad? Dat kan, het is een wandelpad van 85 kilometer in wording. De route loopt vanaf de TOP Haarmühle, gelegen bij de oude watermolen Haarmühle, tot aan de IJssel in Deventer. Een deel van de route is al bewegwijzerd. Bewandel als een van de eersten het Schipbeekpad!

Veel wandelplezier!