Voor de kleine ontdekker

Een relaxte vakantie met je baby in Nederland

  • 7 minuten opladen
  • 3108 x bekeken

Op vakantie met je baby? Kies dan voor een vakantie met baby in Nederland! Dicht bij huis zijn er veel mogelijkheden voor een baby vakantie en dat is ideaal, want je hoeft er namelijk niet urenlang voor te rijden. Vooral in Overijssel zijn er tal van leuke babyproof vakantieadresjes met goede faciliteiten te vinden. Wat dacht je van een camping met verwarmd kinderzwembad, een vakantiehuis met babypakket of een babybungalow op een vakantiepark? Wanneer je met je baby in Overijssel op vakantie gaat, weet je zeker dat jou en je kleine aan helemaal niets ontbreekt. Want een relaxte vakantie voor je baby, betekent een relaxte vakantie voor jou! Maar een vakantie met baby kan ook een hele uitdaging zijn. Waar ga je precies naar toe? Waar moet je op letten? Welke accommodatie is geschikt? Wij geven je de beste tips voor een perfecte baby vakantie!

Een autovakantie met baby in Nederland

Met je baby op autovakantie gaan vergt heel wat meer planning en denkwerk dan je gewend was voordat je ouder werd. Dat kan best een beetje spannend zijn, helemaal wanneer je voor het eerst met je baby op vakantie gaat. Maar geen paniek, want een goede voorbereiding is het halve werk. Zo begint onze eerste tip voor een perfecte baby vakantie met: blijf in Nederland! Je hoeft niet ver te rijden, onderweg zie je meer dan wanneer je gaat vliegen en je kunt meer bagage meenemen. Daarbij kunnen we ons ook goed voorstellen dat je nog niet weet hoe je baby reageert op een lange autorit. Kies daarom voor een accommodatie dicht bij huis. In het veelzijdige Overijssel kun je met je kersverse gezinnetje alle kanten op. Van vakantieparken tot campings; in Overijssel doen ze er op veel plekken alles aan om jou en je baby een relaxte vakantie te bezorgen. Bij het boeken van een accommodatie voor jou en je baby is het handig om alvast een paar zaken op voorhand te checken:

Kinderbungalow Mölke
Kinderbungalow Mölke

- Babyvoorzieningen
Om niet onnodig te hoeven slepen met een babybedje of kinderstoel, is het prettig om te kijken welke voorzieningen zijn. Veel bungalowparken in Overijssel hebben speciale kinderbungalows volledig ingericht met kindermeubilair. Denk hierbij aan babybedje, badje, kinderstoel, commode en traphekje. Maar ook sanitairgebouwen met babybadjes en familiedouches op een camping in Overijssel zijn erg handig tijdens een vakantie met een baby.
- Faciliteiten
Het is prettig om alvast de aanwezige faciliteiten bij de accommodatie te checken. Zo weet je of een supermarkt vlak bij is of dat er zelfs een mogelijkheid is dat de boodschappen bij je verblijf bezorgd worden! Het voordeel van een camping of vakantiepark is dat een eigen supermarkt vaak wel binnen handbereik is wanneer de luiers toch onverhoopt op zijn. Dat is weer een zorg minder!
- Entertainment
De hele vakantie met je baby binnen blijven is niet nodig als er op de camping of het vakantiepark veel te beleven is voor het hele gezin. Lekker spetteren in het verwarmde zwembad, geitjes aaien in de dierenweide of een ontspannende baby massage. Als je kiest voor een vakantiepark of camping, hoef je het terrein ook niet af om samen leuke dingen te doen. Hoe lekker is dat!

Nadat je je perfecte verblijf met je kleintje hebt gekozen, kunnen de voorbereidingen beginnen. Maar wat neem je allemaal mee voor je baby? Je wilt natuurlijk dat je baby niks mist tijdens de vakantie, dus je neemt als snel te veel mee. Maar je wilt ook niks tekort komen of voor verrassingen komen te staan. Met deze ideale baby vakantie checklist weet je precies wat je mee moet nemen voor een stressloze vakantie!

Het ideale vakantiepark met baby: in een babybungalow!

Met je baby naar een vakantiepark in Overijssel is absoluut een goed idee, want de meeste hebben goede babyfaciliteiten en zelfs speciale babybungalows! Ga bijvoorbeeld naar 5-sterren vakantiepark Mölke nabij Nijverdal en kies voor een babybungalow met boerderij- of kasteelthema. Deze bungalows hebben een volledig ingerichte babykamer met ledikantje, commode, badje en een babybox. Daarnaast is het ook fijn dat de ouderslaapkamer in directe verbinding staat naar de babykamer. Op het park zelf valt er voor jong en oud veel te beleven. Met een overdekt zwembad, binnenspeeltuin, kindvriendelijk restaurant zit je hier goed! Voor de nodige ontspanning is er zelfs een sauna met grote regendouche op het park.

Kinderbungalow op vakantiepark Mölke
Kinderbungalow op vakantiepark Mölke

Op Recreatiepark ‘n Kaps kun je kiezen uit twee soorten babybungalows. Kinderbungalow Kapschuur is gebouwd in Twentse stijl rondom een boerenerfje en sfeervol ingericht. Voor de baby is alles aanwezig: een bedje, stoel, box en een commode met aankleedkussen. Kinderbungalow Boerderij is eveneens volledig ingericht, waarbij ook de tuin omheind is. Dat is nog eens handig met een kleine! Op het park kun je met je baby lekker verwarmd zwemmen in het buitenzwembad met apart peuterbad. Rust, ruimte en privacy staan centraal op dit park in een prachtige groene omgeving. Quality time gegarandeerd!

Bij Landal Landgoed de Hellendoornse Berg beleef je een onbezorgde vakantie voor jezelf en je kleintje in een 4- of 6-persoons kinderbungalow. Je verblijft in een babyproof cottage, waar alle faciliteiten voor de baby klaar staan. Van een babybadje en een aankleedkussen tot een wipstoel en kindveilige stopcontacten. Zelfs de tuin is omheind voor de oudere kids! Op het park ga je met gemak met je kleintje uit eten, want in het restaurants warmen ze graag een potje of flesje voor je baby op in de magnetron. En heb je geen zin om met zoveel luiers te showen? Geen probleem, want als je ze via de Parkshop bestelt, staan ze op de dag van aankomst klaar bij je bungalow! Zo kun je gerust alles thuislaten!

Benieuwd naar welke vakantieparken nog meer geschikt zijn voor een vakantie met baby? Check dan eens de babyvoorzieningen op Vakantiepark Stoetenslagh met een indoor strand en uitgebreide animatie. Of Vakantiepark Hellendoorn met overdekt zwembad, apart kleuterbad en een kinderboerderij. Er is zo veel keus, ontdek het zelf met je baby in Overijssel!

Sprookjescamping de Vechtstreek
Sprookjescamping de Vechtstreek

Lekker kamperen met baby in Nederland

Ga je liever kamperen met je baby? Strak plan, want veel campings in Overijssel hebben al rekening gehouden met jou en je baby. En wat is er nou fijner dan de hele dag lekker buiten zijn? Een stacaravan, safaritent of een chalet is hierbij een perfecte keus wanneer je niet te veel bagage mee wilt nemen. Op de meeste campings zijn er al babyspullen aanwezig, zoals een babybedje, kinderstoel en box. Een van de leukste adresjes om te kamperen met je baby is Kampeerdorp de Zandstuve. Hier hoef je dankzij de uitgebreide babyfaciliteiten nergens zorgen om te maken! Alle sanitairgebouwen beschikken over babybadjes, familiedouches en in het zwembad kun je met je baby in een apart peuter- en kleuterbad spetteren. Zelfs het animatieprogramma is afgestemd op kids vanaf 0 jaar. En wist je dat ze bij Kampeerdorp de Zandstuve ook jaarlijks Dreumesweken organiseren? Deze weken staan speciaal in het teken van de allerkleinsten en zijn gericht op activiteiten die het ontdekken van de belevingswereld stimuleren.

Ook Sprookjescamping de Vechtstreek in Hardenberg is the place to be om te kamperen met je baby. In een natuurrijke omgeving vol sprookjes vermaken de kleintjes zich bij babyclub de Magische Elfjes en beleven ze dolle waterpret in de waterspeelparadijzen. Zo is er een babyspetterbad en voor kleine kids Hanna’s Kasteel. Verder staat babyvoeding zelfs op de kaart in het restaurant en is er een verwarmd sanitairgebouw, elk ingericht met een ander thema. Er is hier zó veel te doen voor jou en je baby, je komt bijna tijd tekort!

Benieuwd naar welke campings nog meer geschikt zijn voor baby’s? Wij geven je in dit artikel nog meer leuke adresjes om te kamperen met een baby!