Geheime recepten

Asperge pannacotta

  • 2 minuten opladen
  • 1670 x bekeken

Asperge pannacotta met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, gemarineerde asperges, truffelaardappel chips en citrus vinaigrette

Ingrediƫnten

  • 2,5 dl kookroom
  • 2 dl melk
  • 8 asperges
  • 5 gram gelatine
  • 1 blad foelie
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram gerookte zalm
  • 2 truffelaardappeltjes
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • citroen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 1/2 krop frisee sla
  • 20 takjes bieslook

Bereiding

Zet de room, melk, foelie en 5 geschilde(fijngesneden) asperges op en kook dit tot de asperges goed gaar zijn. Verwijder de foelie. Gebruik een staafmixer om er een gladde massa van te maken en maak op smaak met zout. Voeg de gelatine toe en zet de pannacotta koud weg in een vlakke schaal met folie eronder.(Deze kun je dan,na een uur of drie uitsteken of in mooie porties snijden.)

Maak van het sap van een kwart citroen, rasp van sinaasappel en witte wijn azijn een vinaigrette door er al roerend olie aan toe te voegen. Maak deze op smaak met zout, peper en 6 takjes fijngesneden bieslook.

Maak van vier plakken gerookte zalm een mooi roosje en snijd van de rest van de gerookte zalm tartaar. Meng hier ook 6 takjes fijngesneden bieslook door doe de tartaar in een stekervormpje.

Snijdt van de truffelaardappel dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf en frituur deze op 140 graden tot krokante chips. maak op smaak met een beetje zout en leg de chipjes op keuken papier.

Kook de overige asperges kort zoals je normaal ook doet, en snijd ze schuin in dunne plakjes. marineer deze in de vinaigrette.

Bouw het gerecht op door de pannacotta midden op een mooi bord te leggen. De tartaar er tegen aan en daarop het roosje gerookte zalm. Dan de gemarineerde asperges er tussen steken en de vinaigrette er nog een beetje omheen druppellen. De garnaaltjes over het hele gerecht strooien en de chipjes bovenop leggen. Maak het gerecht af met een paar sprietjes bieslook en takjes frisee sla.