Doe-tips

7 toffe kerstmarkten in Twente. Minstens zo leuk als Duitsland

 • Geschreven door Nicoline
 • 3 minuten opladen
 • 59017 x bekeken

Je kunt naar een overvolle kerstmarkt in Duitsland, maar dit is minstens zo leuk. In Twente is het in de dagen voor kerst, traditie om de midwinterhoorn te blazen. Deze kom je dan ook op alle kerstmarkten tegen. En eerlijk is eerlijk, steeds als je de trage zware tonen hoort, voel je je toch een beetje melancholisch worden. Voor kinderen is er op de kerstmarkten ook genoeg te doen. Niks leuker dan dat de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan, het springkussen of met de kerstman, terwijl jullie een hete glühwein drinken op een verwarmd terras.

 1. 7

  Winter Wonderland Enschede

  Dit jaar is het extra warm en gezellig in Enschede! Bekende kerstliedjes komen uit de boxen, de sfeerverlichting hangt en de etalages zijn prachtig versierd. Kom jij ook dit jaar naar Winter Wonderland?

 2. 6

  de Goorse Wintermarkt

  In Goor hebben ze gouden keeltjes en dat laten ze tijdens de kerstmarkt horen. Verschillende koren en artiesten zingen die dag hun kerstliederen. Jij kunt er met een kop warme chocolademelk en oliebollen naar luisteren. Of ga je liever een rondje shoppen? Winkeliers maar ook veel hobbyisten bieden leuke kerstspullen aan. Uiteraard loopt er een kerstman rond.

 3. 5

  Kerstmarkt in Delden

  Elk jaar wordt de Langestraat in Delden omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Heel Hof van Twente en omgeving loopt dan uit om, met een kop glühwein te luisteren, naar de geluiden van de midwinterhoorns en het gezang van de koren. Bij de kraampjes koop je leuke kerstspulletjes van de creatieve ondernemers en hobbyisten en daarnaast schaatsen de kinderen rondjes op de schaatsbaan.

 4. 4

  Christmas Fair Losser

  Op zondag 18 december kun jij je Kerst hart ophalen in Losser. Het centrum is omgetoverd tot een sfeervol kerstlandschap met versierde kerstbomen, vuurkorven, lantaarns en sfeerverlichting. Door de straten heen staan ca. 80 kramen met kerstartikelen en producten van ondernemers. Natuurlijk kun je ook genieten van een glaasje glühwein óf warme chocolademelk!

 5. 3

  Winter Wonder Event

  Winter Wonder gezelligheid in Haaksbergen. Met muziek, mooie kramen en lekkernijen. Een feestje voordat de feestdagen beginnen. Het dorp is volop in kerstsfeer en er kan geshopt worden tusse kramen met decoraties, sieraden, kerstcadeaus en natuurlijk in de winkels.

 6. 2

  Kerst en Kunst in Ootmarsum 2022

  In het historische centrum van Ootmarsum wordt op zaterdag 10 en zondag 11 december van 12.00 tot 18.00 uur een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes en een romantisch decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel.

 7. 1

  Kerstmarkt en Kastelenwandeling Diepenheim

  Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, allerlei lekkernijen en een compleet programma muziek, theater en andere optredens? Kom dan zondag 11 december naar de sfeervolle kerstmarkt in Diepenheim. Of maak een winterse Kastelenwandeling. Je hebt keuze uit twee afstanden: 10 en 15 km. De routes worden bewegwijzerd, en gaan over verharde wegen, zandwegen en mooie bospaden; Onderweg passeer je naast de kastelen een aantal bezienswaardigheden en hoor je midwinterhoornblazers.

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.