Plekken om weg te dromen

Bijzonder overnachten in Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 2543 x bekeken

Wil je er even helemaal uit en ben je op zoek naar bijzondere overnachtingen? Denk dan eens aan de provincie Overijssel. Overijssel biedt in haar afwisselende landschappen en historische steden genoeg mogelijkheden.

Overijssel; de provincie

De provincie Overijssel bestaat uit vijf landstreken: de Kop van Overijsel (Weerribben-Wieden), Vechtdal, IJsseldelta, Salland en Twente. Er stromen verschillende rivieren door Overijssel zoals de Dinkel, Regge, Overijsselse Vecht, Zwarte Water, Reest en IJssel. Deze rivieren geven het landschap en de historische steden mede hun charme. Ook vind je hier een concentratie van Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Hasselt en Deventer, zijn onderdeel van het Hanzeverbond.

Bijzondere overnachtingen

Het is altijd gezellig overnachten in een Bed and Breakfast in Overijssel. Door de eigenaren word je gastvrij ontvangen en je slaapt op de meest bijzondere plekken. Ga bijvoorbeeld eens op lekker slapen in Hasselt waar je kunt overnachten in een boot of in een pakhuis. Maar ook in de andere steden en regio's in Overijssel is op veel plaatsen een originele B&B te vinden. Zo heb je de keuze uit een watertoren, een authentieke boerderij of een B&B midden in Giethoorn. En wat denk je van een boomhut overnachting of een safaritent? Ook dit behoort tot de mogelijkheden, net als een leuke vakantie met kinderen.

Plan je bezoek aan Overijssel

Vanuit een bijzondere verblijfplaats is het erg leuk om het landschap en de mooie steden te verkennen. Oriënteer je eens op Overijssel en de mogelijkheden tot ontdekken van deze mooie provincie. Stap bijvoorbeeld eens op de fiets en verken de provincie met een van de vele fietsroutes.