Doe-tips

Tips voor een gezinsvakantie

  • 5 minuten opladen
  • 911 x bekeken

Ga je op gezinsvakantie naar Overijssel? Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet! Van wandelen op de prachtige Sallandse Heuvelrug, het beklimmen van één van de kerktorens van Overijssel, tot ideale kinderroutes door het Vechtdal. Tijdens een gezinsvakantie in Overijssel hoef je je geen moment te vervelen. Er is zoveel te doen voor jong én oud in deze unieke provincie!

Een actieve gezinsvakantie

De Regge Overijssel leent zich perfect voor een actieve gezinsvakantie. Vanwege de diverse natuur en veelzijdige steden ben je altijd gegarandeerd van een actief uitje. Wat dacht je van fietsen of wandelen over de karakteristieke landweggetjes van Twente? Vanwege de vele routes door Overijssel genieten jullie optimaal van de rust, ruimte en frisse lucht. De vele rivieren en kanalen die Overijssel rijk is zijn daarnaast perfect voor een kano- of kajaktocht. Ontdek bijvoorbeeld de Regge, de Vecht en uiteraard, de IJssel tijdens je actieve gezinsvakantie. En wat is er nou mooier dan varen door het wereldberoemde Giethoorn en de Weerribben-Wieden?

Wissel je familievakantie in de natuur af met een actieve excursie naar de top van de Peperbus in Zwolle of de Lebuinuskerk in Deventer. Zo’n uitstapje is natuurlijk perfect te combineren met een uitgebreide stadswandeling door deze Hanzesteden. Aan het eind van de dag rust je dan weer lekker uit op bijvoorbeeld een uitstekende gezinscamping of in een van de hotels in Overijssel.

Familievakantie in de natuur

Beleef een leerzame familievakantie in de natuur van Overijssel! De veelzijdige natuur biedt voor ieder wat wils. Wist je dat Overijssel maar liefst twee nationale parken heeft? In Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug maak je de mooiste gezinsfoto’s met de adembenemende vergezichten over heide, bossen en zandverstuivingen als achtergrond. Begin je gezinsvakantie bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en leer alles over de flora en fauna in dit gebied. Daarna is het tijd voor een prachtige wandeling of fietstocht met het hele gezin.

Ook Nationaal Park Weerribben-Wieden leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie in de natuur. Stap bijvoorbeeld in een fluisterboot en ga otters spotten. Hoe leuk?! Aan de rand van het park liggen dorpen als Giethoorn en de pittoreske Zuiderzeestadjes. Het is natuurlijk belangrijk dat de kinderen zich goed vermaken tijdens jullie gezinsvakantie. Verken daarom het Twentse landschap te voet en neem gezellig een ezel mee! Dat kan op diverse plekken in de regio. Of ga met een mand vol lokale lekkernijen picknicken aan de Vecht. Een familievakantie in de natuur van Overijssel is een onvergetelijke ervaring.

Unieke uitstapjes in Overijssel

Dinoland
Dinoland

Wil je Overijssel op unieke wijze ontdekken tijdens je gezinsvakantie? Ook dan ben je aan het goede adres. Beleef een stukje Azië in Twente tijdens een rondrit per TukTuk. Vanuit Ootmarsum geniet je van de Twentse natuur met tussendoor een hapje en drankje. Hanzestad Zwolle ontdek je op unieke wijze vanuit een fietstaxi. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen! De fietstaxi brengt je langs de mooiste plekjes van Zwolle. Na een rondrit mag een bezoek aan kinderparadijs Dinoland Zwolle niet ontbreken. Hier vind je vele speelplaatsen, klimparcoursen en een educatieve speurtocht.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Natura Docet Wonderryck Twente. Leer alles over de natuur met de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen. Ook leuk: kinderen kunnen op interactieve wijze kennis maken met de natuur! In Noordoost Twente vind je tevens 11 unieke Vlinderpunten, te herkennen aan een kunstwerk van een grote rode vlinder, hier krijg je meer informatie over de bijzonderheden in de directe omgeving. Weten jullie ze allemaal te spotten?

Ootmarsum
Ootmarsum

Tips voor een geslaagde kindervakantie

Met een gezinsvakantie in Overijssel weet je zeker dat de kinderen zich vermaken. Aan het eind van de familievakantie komen jullie vol nieuwe kennis en energie thuis. Leer alles over historische scheepsbouw op de Kamper Kogge, gelegen in de scheepswerf van Kampen. Van de timmerwerkplaats tot expositieruimte, de maritieme geschiedenis komt hier tot leven voor het hele gezin. Het is bovendien mogelijk om een vaartocht te boeken tijdens je gezinsvakantie.

Een kindervakantie in Overijssel is niet geslaagd zonder speelplezier. Laat de kids zich uitleven in de leukste (overdekte) speeltuin van Overijssel: de Flierefluiter in Raalte. Hier vind je een waterpark, binnenspeeltuin en kinderboerderij. Ook als ouders zijnde vermaak je je hier prima. Kom tot rust op de minicamping of het terras van de Flierefluiter. Een actieve gezinsvakantie kan ook zeker 'kids-proof' met de kabouterpaden bij de Sallandse Heuvelrug en het laarzenpad door de Weerribben. Vies worden is geen probleem!

Gezinsvakantie tijdens de kerst

Winter Wonderland Enschede
Winter Wonderland Enschede

Een magische gezinsvakantie beleef je tijdens de kerst. In Overijssel worden tal van activiteiten en evenementen georganiseerd in de kerstperiode. Combineer een bezoek aan de kerstmarkt van Zwolle met het jaarlijkse IJsbeelden Festival (2021 AFGELAST). Of wat dacht je van Winter Wonderland in Enschede? De festiviteiten duren maar liefst een maand! Sla ook zeker de gezellige dorpjes van Overijssel niet over tijdens je gezinsvakantie rond kerst.

Er zijn overal kerstmarkten en prachtige versieringen te vinden, maar een unieke gezinsvakantie tijdens kerst ervaar je in schilderachtig Giethoorn. Ga hier genieten van een overheerlijk kerstdiner op een rondvaartboot. Wat een gezelligheid..