Als je kleine kinderen hebt, is een hotel met familiekamers in Overijssel de juiste keuze. Bij een weekendje, midweek of langer weg van huis is het vanzelfsprekend dat je ergens overnacht. Tegenwoordig zijn hotels uiterst geschikt voor families met hun grote selectie aan familiekamers, daarnaast biedt een hotel alle gemakken die je gewend bent van thuis.

Overijssel verrijkt je

Fijne hotels met familiekamer in Overijssel

Altijd al het mooie Overijssel willen ontdekken samen met de familie? Zeker doen! Overijssel staat bekend om al haar meren, polders en beken. Dit zie je terug in het wereldberoemde Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Naast deze bijzondere plaats, beschikt Overijssel over historische steden die onderdeel uitmaken van het Hanzeverbond. Bezoek de Overijsselse hoofdstad Zwolle of de leuke steden Kampen en Deventer.

Bij aankomst in Hotel Inn Salland word je al blij, de architectuur van het hotel is gebaseerd op een oude Saksische Hoeve. Zoals de naam al verklapt, ligt het hotel in de prachtige omgeving van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Dit biedt de perfecte gelegenheid om mooie wandel- of fietstochten te maken. Daarnaast ligt het hotel met familiekamers voor vijf personen in Nederland op 10 minuten lopen van het stadje Raalte, waar jaarlijks vele evenementen worden georganiseerd. Voor de kinderen is er van alles te doen, er is vlakbij een zwembad en indoor- en outdoor speeltuin de Flierefluiter. Dit gezinskamer hotel beschikt over twee familiekamers, een voor vier personen en een voor zes personen.

Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Grand Hotel Wientjes in Zwolle

Als je bij Grand Hotel Wientjes langsloopt, zou je niet snel denken dat dit een familievriendelijk hotel is. Niets is minder waar, Grand Hotel Wientjes heet families van harte welkom. Er zijn verschillende mogelijkheden voor gezinnen, zo zijn er kamers met een tussendeur en is er een Executive kamer die ‘en-suite’ gemaakt kan worden. Ook is het mogelijk om een kinderbed in de hotelkamer te plaatsen. Grand Hotel Wientjes ligt op steenworpafstand van het Zwolse centrum, waar allerlei dingen te doen zijn voor jong en oud.

Landgoed de Holtweijde laat zich elk seizoen van zijn mooiste kant zien. Winter, herfst, lente of zomer; er is altijd wel iets te doen. Het familiekamer hotel ligt in het rustige, landelijke Lattrop waar vele wandelroutes en fietspaden liggen. De Holtweijde is in bezit van een Health Club met fitnessfaciliteiten en tennisbaan, driving range waar je je golftechniek kan verbeteren en een Health & Wellness Club met het beste hotelzwembad van Nederland! Ben je geïnteresseerd in een hotel met familiekamer en zwembad? Lees dan zeker verder.

Genieten in een hotel met familiekamer en zwembad

Tijdens een nachtje, weekendje of midweek weg is er vaak wel de gelegenheid om veel in de omgeving van het hotel te ondernemen. Toch is het fijn om een hotel met familiekamer en zwembad te boeken, zo ben je er zeker van dat de kinderen zich extra vermaken. En kan jij nog even ontspannen in de sauna!

Aan de rand van het natuurgebied Woldberg en de Eese ligt Fletcher Hotel De Eese-Giethoorn. Een ideaal verblijf voor families, want er is in de omgeving genoeg te doen. Het hotel heeft een à-la-carterestaurant, brasserie, bar en terras. Voor ontspanning kan je terecht in de sauna, het stoombad of een duik nemen in het binnenzwembad. Ook ligt het vlakbij het prachtige Giethoorn, waar het in zomer barst van gezelligheid. Huur een bootje en geniet van het zonnetje.

Gelegen in het stadshart van de hanzestad Deventer vind je Fletcher Hotel Gilde. Het hotel bevindt zich in een historisch gebouw dat een rijk verleden kent. Op zonnige dagen kun je heerlijk vertoeven in de gezellige binnentuin van het hotel. Vanuit het hotel loop je zo het centrum van de Hanzestad in. De stad kent vele mooie plekjes waar je zowel geniet van winkels en boetiekjes als van historische charme. Bovendien leent de omgeving van Fletcher Hotel Gilde in Deventer zich perfect voor afwisselende fiets- en wandeltochten. Volg bijvoorbeeld een van de routes langs de IJssel waar je een prachtig uitzicht over het water hebt. De Hanzestad is zeer kindvriendelijk, bezoek een dagje het Speelgoedmuseum of Natuurspeeltuin Woeste Willem.

Preston Palace
Preston Palace

Een groot paradijs voor families is het All-inclusive Family Resort Preston Palace, niet voor niets bekroond tot familiehotel van het jaar. Het hotel heeft tal van faciliteiten zoals een sfeervol uitgaanscentrum waar je verschillende restaurants vindt, een spelotheek, huisbioscoop, indoor kermis en een subtropisch zwemparadijs. Kortom, je hoeft de tijdens je verblijf in Preston Palace niet de deur uit om je te vermaken. Toch is dat zeker mogelijk vanwege de ligging van het hotel. Het hotel ligt in het prachtige Twente, een regio vol natuurgebieden, landerijen en boerderijen. Ze werken volgens een unieke all inclusive formule. Dit houdt in dat alles bij de prijs is inbegrepen: van het verblijf, eten en drinken tot het gebruik van alle faciliteiten. Het hotel heeft meerdere kamertypes voor verschillende gezelschappen, op aanvraag zijn er familiekamers waar je met meerdere personen kunt overnachten.

Profiteer van luxe in een Van Der Valk familiekamer

Van Der Valk hotels is het grootste horecaconcern van Nederland. Het concern bestaat al meer dan 150 jaar en inmiddels staat bij veel vestigingen de vijfde generatie aan het roer. De visie van de keten is: “Wij bieden onze gasten ten alle tijden een unieke beleving van huiselijkheid en gastvrijheid tegen een eerlijke prijs.” En dat zie je terug tijdens je verblijf.

Het Van Der Valk Hotel Zwolle biedt de perfecte mix van stad en natuur. Binnen vijf minuten ben je in het bruisende centrum van de Overijsselse hoofdstad Zwolle, maar het is ook de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De groene omgeving staat vol met uitgestrekte bossen en landerijen waar je zeker eens een wandel- of fietstocht doorheen moet maken. In de Van Der Valk familiekamer profiteer je van twee luxe, sfeervolle en ruim opgezette kamers welke toegankelijk zijn door middel van een tussendeur.

Van Der Valk Theaterhotel Almelo ligt centraal in een unieke omgeving. Midden in het centrum, maar aan de andere kant in de natuur van Twente. De binnenstad van Almelo zit boordevol terrasjes en cafés. Je kan er ook uitstekend winkelen en musea bezoeken. Het pronkstuk van dit hotel is het theater, waar bekende artiesten graag komen optreden. Maar daarnaast beschikt het hotel over een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte, wellness en maar liefst drie restaurants. Je kan kiezen tussen restaurant de Sociëteit, Dock19 Steaks & More of tapasrestaurant Solera.