Wat zijn jouw vakantieplannen voor dit jaar? Kamperen op één van de ANWB TOPcampings? Ga je met de camper op pad, droom je van een vakantiehuis aan het water of ben je op zoek naar die kant-en-klare tent? In Overijssel barst het van de overnachtingsmogelijkheden en leuke activiteiten voor kinderen. Eén ding is zeker: door de variatie in landschappen, steden en dorpen, culturen en (kids)activiteiten is Overijssel altijd verrassend!

Voor de kleine ontdekker

Pas op: je kind wil niet meer naar huis

ANBW topcampings, gewoon in ons eigen kikkerlandje

Zoek het eens wat dichter bij huis! Door de klimaatverandering hebben we in Nederland lekker weer en genoeg zon, we hebben TOPcampings en het scheelt ontzettend veel reistijd. Ga daarom eens kamperen in Overijssel. Dat is namelijk altijd een goed plan. Zeker met kinderen. Lekker de hele dag buiten in de natuur doet ze goed. Met een speeltuin voor de tent, waterplezier om de hoek en leuke activiteiten georganiseerd door de camping, kunnen ze mooi hun energie kwijt. En dat allemaal vanuit je tent, camper, caravan of luxer onderkomen. Dat kan bij één van de ANWB topcampings, waarvan er maar liefst 15 in Overijssel gelegen zijn, met als top-regio "het Vechtdal" (8 TOPcampings).

Ontdek onze beste campings

Leuke een leerzame musea voor kinderen

Overijssel is een provincie in Nederland met tal van leerzame en interactieve musea voor kinderen. In deze musea draait het om jouw verbeelding en creativiteit. Niet alleen maar kijken, maar ook doen! Experimenteer met de modernste mogelijkheden en machines, maar ook met eeuwenoude technieken en gereedschappen. Voor de kleine wetenschapsliefhebbers is er in Hengelo Oyfo het Techniekmuseum.. Hier kunnen kinderen allerlei experimenten doen en leren over hoe technologie werkt. Ook is er een aparte afdeling met speelgoed en kinderspelen uit het verleden.

Ontdek ze allemaal

Hét leukste uitje in Overijssel voor kids

Elk jaar houdt de ANWB een verkiezing voor het leukste uitje van het jaar. Iedereen kan hun stem uitbrengen en na de stemperiode worden de drie leukste uitjes per provincie bekend gemaakt. In Overijssel zijn er talloze fantastische uitjes, voor jong en oud. En voor 2020 is "Speel- en Recreatieboerderij de Flierefluiter" gekozen als leukste uitje van Overijssel. De Flierefluiter startte als klein hobbybedrijfje, maar is inmiddels gegroeid tot een plek waar je met het hele gezin een leuke dag kunt beleven. Bij de grootste speeltuin van Overijssel kun zowel bij goed als bij slecht weer terecht. Binnen- en buitenspelen, knuffelen met dieren, pony rijden, skelteren... er is gewoon heel veel te doen!

Ontdek De Flierefluiter

Kidsproof wandelroutes

Heerlijk samen met je kinderen eropuit in de natuur van Overijssel. Dat kan met deze kidsproof-wandelingen. Dit zijn routes die wat speciaals hebben, zoals het blotenvoetenpad of het kabouterpad. Hierdoor zijn ze erg aantrekkelijk voor de kids, en natuurlijk ook voor de ouders.

Checklist: vakantie met baby

Wil je ervoor zorgen dat je niks vergeet mee te nemen? Dat snappen we. Want reizen met een baby kan aardig wat inpak stress opleveren. Het inpakken van de koffers is flink anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Wat voor kleertjes neem je mee? Hoeveel luiers en billendoekjes pak je in? Zijn er sanitaire voorzieningen? Kan ik voedingen ter plekke opwarmen? En dat is pas het begin! Uiteraard is het allemaal erg afhankelijk van waar de reis naartoe gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar rust en regelmaat zorgen ervoor dat het voor iedereen een fijne tijd wordt. Plan je dagen in om het ritme van de baby en probeer daar de rust in te vinden. Voel je niet gehaast en just go with the flow.

Bekijk onze checklist!

Waarom vind je zoveel campings rond Ommen?

Wist je dat de Nederlandse padvinderij onlosmakelijk met Ommen verbonden is? Zo vind je in de omgeving van Ommen meerdere campings ontstaan vanuit de scoutingkampen die na de Tweede Wereldoorlog helemaal opbloeide. Deze regio werd beschikbaar gesteld als kampeerterrein voor padvinders, zoals de bekende Steile Oever aan de Regge en de Ada's Hoeve aan de Vecht. In slechts enkele jaren groeide het aantal bezoekers naar duizenden, van jong tot oud! Dat Ommen een broedplaats werd voor campings blijkt hieruit. De functie als trainingscentrum hebben ze inmiddels verloren, maar het kampeerterrein is nog altijd in trek onder scouts en kampeerliefhebbers.

Ontdek meer