Borne, het kloppend hart van Twente. Centraal gelegen in Twente en daarmee een ideaal uitgangspunt voor jouw vakantie of weekendje weg.
Voor zowel fietsers, wandelaars, shopliefhebbers of cultureel geïnteresseerden is Borne een ideaal start- en eindpunt. Gemeente Borne ligt in het hart van Twente, waardoor je de mooiste plekjes eenvoudig kunt bereiken. Maar ook Borne, Hertme en Zenderen hebben genoeg te bieden. Een beschermd dorpsgezicht, een gezellig en compact winkelcentrum en een veelzijdig buitengebied. Genoeg te ontdekken tijdens een dagje uit dus. Hoe zo’n dag eruit kan zien? Nou zo.

Het hart van Twente

Begin je dag met een lekker stuk wandelen door De Groene Poort, het buitengebied van Borne. Wandel bijvoorbeeld het Kloosterpad. Het routeboekje neemt je mee door het typisch Twentse coulisselandschap en langs de religieuze historie van Zenderen. Je vindt er onder andere kloosters, belevingsplekken, je komt door het mooie Landgoed Weleveld en kunt aansluitend een bezoek brengen aan Theehuis de Karmeliet.

Ronddwalen in Oud Borne

Oud Borne heeft een beschermd dorpsgezicht met een rijke geschiedenis. Een middag ronddwalen in Oud Borne brengt veel verrassingen met zich mee. Benieuwd naar de historie en verhalen van het dorp? Dan neemt een ervaren gids je graag mee op pad. Een tipje van de sluier: van oudsher is de Bornse geschiedenis verbonden met textiel. Bij Museum Bussemakerhuis kunnen ze je daar alles over vertellen. De tentoonstellingen ‘Een leven lang weven’ en ‘Langdradig’ brengen de textielgeschiedenis dit jaar tot leven. Na je bezoek heb je in Borne keuze uit een gevarieerd aanbod restaurants voor een heerlijk diner.

Avondje uit in Hertme

Voor een avondje uit kun je een bezoek brengen aan Openluchttheater Hertme, dichtbij Borne. In dit bijzondere theater ervaar je een sfeervolle en professionele avond waar historie, muziek en theater samenkomen. Al je zintuigen worden geprikkeld. Het tweedaagse Afrikafestival, muziekoptredens en (kinder)theaterstukken stelen jaarlijks de show. Wil je een bezoekje wagen? Kijk voor de agenda op www.openluchttheaterhertme.nl.