Doe-tips

Waterpret in Salland

 • 2 minuten opladen
 • 2328 x bekeken

Op een zomerse dag lekker dobberen in een kano. Genietend van de rust en ruimte om je heen. Van het landschap en de dieren die je ziet. Af en toe vanaf de boot of kano in het water springen voor verkoeling. Dat maakt jong en oud blij!

 1. 6

  Met de kano de Regge op

  Huur een kano bij de Wilgenwaerd en verken de prachtige rivier de Regge. Onderweg kom je oog in oog te staan met wilde paarden, koeien, ooievaars, vogels en wie weet laten de vissen zich ook nog. zien. Kano├źn kan best intensief zijn, dus vergeet niet af te toe verkoeling te zoeken in het water.

 2. 5

  Fluisterend het water over

  Wil je liever iets minder actief zijn met je kinderen? Huur dan bij Landgoed Schuilenburg of Vakantiepark het Molke een fluisterboot. Deze boot doet zijn naam eer aan, want de boot maakt geen geluid. Hierdoor geniet je van het serene geluid van het kabbelende water, de vogels, de koeien en de paarden.

 3. 4

  De nieuwste trend: suppen

  Je ziet het steeds vaker; kinderen, jongeren en ouderen die op een surfplank staan met een roeispaan en zich op deze manier over het water bewegen. Dit wordt suppen genoemd. Suppen is heel laagdrempelig en iedereen kan het. Eerst nog wat wiebelend, maar je zult merken dat je het suppen snel onder de knie hebt en als je je balans gevonden hebt al peddelend volop geniet van de omgeving. Bij de Wilgenwaerd, Landgoed Schuilenburg of Vakantiepark het Molke kun je een suppboard huren.

 4. 3

  Beleef de historie op de Enterse Zomp

  Een zomp werd vroeger gebruikt om goederen te vervoeren. Het is een belevenis voor je kinderen om met deze zomp op het water te varen. De Zomp ziet er indrukwekkend uit. Op de Regge varen er drie zompen. Je vindt ze in Enter, Hellendoorn en Rijssen. Er moet vooraf gereserveerd worden.

 5. 2

  Vaar met de zomp bij De Pothaar

  Bij De Pothaar in Bathmen kun je een zomp reserveren en punter je met je gezin vanuit het haventje een uurtje over de Oude Schipbeek. Je ziet de mooie oever zo eens van een andere kant en je ontdekt het waterleven in de beek.

 6. 1

  Vaartocht IJssel

  De IJssel wordt gezien als de mooiste rivier van Nederland. De mooiste manier om de IJssel te verkennen is per boot. Rederij Eureka biedt vanuit Deventer diverse dagtochten aan.