Micro-avonturen op hoogte

4x Overijssel op de kop; de leukste attracties.

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 3746 x bekeken

Zwieren, zwaaien en draaien hoog in de lucht. Het grappige aan pretparken is dat ze er altijd modern en kleurrijk uitzien. Alsof onze generatie het concept heeft uitgevonden. Maar niets is minder waar: Zogenaamde ‘vermaaktuinen’ bestonden al in de middeleeuwen. Er werd gedanst en opgetreden. Er waren spelletjes en attracties. Maar natuurlijk gaat het reuzenrad nu veel hoger. Draai je tig keer sneller en zweef je langer. Maar de glimlach op ieders gezicht blijft onveranderd breed. Hieronder vind je de hoogste attracties van Overijssel. Klaar voor wat voorpret?

Ga hier direct naar alle attracties in Overijssel.

 1. 4

  Slagharen Reuzerad

  In het Vechtdal dicht bij het dorpje Slagharen vind je attractiepark Slagharen. Maar dat zal geen verrassing zijn: het extreem hoge ‘Big Wheel’ zie je al van veraf. Het reuzenrad torent met zijn 45 meter hoog boven de omgeving uit. Vanuit de gondels heb je een fantastisch zicht op de omgeving. Ook fijn: je komt er helemaal tot rust. Heb je het zo-vrij-als-een-vogel gevoel te pakken? Probeer dan ‘The Eagle’ die niet voor niets is vernoemd naar de koning onder de vogels. Daarin maak je op tientallen meters boven de grond een verrassende en sensationele vlucht.

 2. 3

  Avonturenpark Hellendoorn

  De kinderen staan vast al te springen. Avonturenpark Hellendoorn is namelijk de plek waar veel kids hun eerste ‘over-de-kop-ervaring’ beleven. In de achtbaan met de naam Flying Flame ga je zelfs twee keer over de kop: eenmaal in een looping en eenmaal in een kurkentrekker. Spannund! De topsnelheid is zo’n 60 kilometer per uur. Voor op een snikhete zomerdag zijn er maar liefst elf spectaculaire waterglijbanen in het waterpark. De een nog hoger en spannender dan de ander. Let op: drooghouden is geen optie; neem zwemkleding mee!

 3. 2

  De Waarbeek

  Groen, groener, groenst. Dat is de Waarbeek dicht bij het Twentse Hengelo. Het van oorsprong als Engelse tuin aangelegde park met twee roeivijvers heeft nog altijd iets nostalgisch. Alsof de attracties zijn verstrooid tussen de bomen. Maar dat ‘groen’ slaat ook op het feit dat het pretpark volledig draait op groene energie. Mooi toch? Vliegen kan in de Skyflyer, zweven kan in de ouderwetse zweefmolen en de stoeltjeslift gaat over het water. Een heerlijke dag voor kinderen tussen drie en twaalf is gegarandeerd. Enne… aan alles is gedacht: fruit, waterijsjes en nog veel meer lekkers is inbegrepen in de entreeprijs.

 4. 1

  Smakenrad

  High breakfast, high tea of high wine. You name it! En dat bedoelen we - voor een keer - niet eens figuurlijk. In het reuzen ‘Smakenrad’ wordt elke gondel namelijk omgetoverd tot een ieniemienie privé restaurant voor twee tot vijf personen. Zo geniet je op maar liefst 70 meter hoogte van de lekkerste lunches en diners. Het Smakenrad tourt door heel Nederland en strijkt voor ongeveer een maand neer in Enschede. De gondels zijn winddicht en kunnen worden verwarmd of gekoeld. Lijkt het je wat? Houd de socials in de gaten en wees er snel bij.

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.