Doe-tips

De 6 evenementen in maart waardoor stilzitten niet mogelijk is.

 • 3 minuten opladen
 • 2123 x bekeken

Ook in maart staat er weer veel op de agenda. De Lente start deze maand, daarom is er steeds meer buiten te doen. En dat wordt alleen maar meer! Start de Lente door met lammetjes te knuffelen. Of zorg ervoor dat iedereen van het voorjaar kan genieten in een schone omgeving tijdens de Landelijke Opschoondag. Ervaar deze maand weer allemaal nieuwe belevingen. Veel plezier!

 1. 6

  Nationale museumweek - 31 maart t/m 7 april 2023

  De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement van 450 musea in het hele land die samen zoveel mogelijk mensen ontvangen. Laat je verwonderen in het Rijksmuseum Twenthe, ga op ontdekking in het Speelgoedmuseum in Deventer of neem in kijkje bij Het 'gevaer' in Giethoorn: De originele boten die vroeger werden gebruikt in het dorp.

 2. 5

  Lammetjesdagen

  Lammetjes hebben toch een uniek knuffelgehalte. Daarom zijn de lammetjesdagen voor een feest voor jong en oud. Kom bijvoorbeeld lammetjes aaien bij Schaapskooi Lemelerberg op 25 maart. Bij Schaapskooi Horstervennehoes in Haaksbergen (datum volgt) of bij een andere schaapskooi. De data verschillen, dus je hoeft het niet bij één bezoek te houden.

 3. 4

  Landelijke Opschoondag - 18 maart

  Op 18 maart is de jaarlijkse Opschoondag. Heel veel mensen bundelen dan hun krachten om het zwerfafval in het hele land op te ruimen. Je helpt zo de natuur een handje. Daarnaast is het voor kinderen natuurlijk reuze interessant om zelf met een prikkertje het afval te rapen. Bij verschillende natuurgebieden ligt zwerfafval. Wij zijn als Overijssel Supporter van Schoon! Jij ook? Meld jezelf dan aan via de website! Alle beetjes helpen.

 4. 3

  Voorjaarsvakantie bij Museum Natura Docet

  Dagje uit in de vakantie? Tijdens de krokusvakantie is er weer van alles te beleven in Museum Natura Docet én zijn ze de gehele week geopend. Van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart kun je meedoen aan een van de vele extra workshops. Kom je ook een bezoekje brengen? Ontmoet de levende koningspython Loesje, maak je eigen kunstwerk onder leiding van een kunstenares, vrolijk je tuin op met je eigengemaakte vogelvoer in de vorm van een kopje of help de insecten een handje door een eigen insectenhotel te bouwen! Ook kun je live meekijken hoe een dier wordt opgezet en fossielen worden geprepareerd.

 5. 2

  Tentoonstelling Rijksmuseum Sofonisba Anguissola

  Van 11 februari tot en met 11 juni 2023 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste solotentoonstelling rond het leven en werk van de Italiaanse renaissanceschilder Sofonisba Anguissola (ca. 1532–1625) in Nederland.Sofonisba Anguissola is een van de meest succesvolle kunstenaars van de renaissance en wordt door haar tijdgenoten geprezen om haar talent en creativiteit. Maak tijdens de tentoonstelling letterlijk en rondje door de tijd. Begin bij haar jeugd en opleiding in Cremona, haar tijd als hofdame aan het Spaanse hof in Madrid en haar laatste levensjaren op Sicilië en in Genua.

 6. 1

  Reality Check Festival - 30 en 31 maart

  In twee dagen nodigen Saxion XR Lab en de opleiding Creative Media & Game Technologies je uit om te luisteren naar interessante sprekers en mee te doen aan verschillende workshops over de hedendaagse technologie. Met behulp van sprekers, een tentoonstelling en eindproducten worden onderwerpen belicht zoals XR, AI, AR, gaming, storytelling, computer graphics en gametechnologieën. Ben jij klaar voor de toekomst?