Lunchen op locatie is hip! Lunchen doen we bijna elke dag en hoe leuk is het om het nuttige met het aangename te combineren op een inspirerende locatie? Tijdens een dagje uit, weekendje weg met alle tijd voor elkaar maar ook als een break op een dagje shoppen in een hippe Hanzestad. Er zijn tal van mooie plekken om op een relaxte manier een heerlijke lunch te nuttigen met je partner, gezin of vriendin. De ene keer is dat heerlijk wegdromen met uitzicht in deze groene en waterrijke regio en de volgende keer in een historische pand vol verhalen.

Overijssel verrijkt je

In Overijssel kun je terecht voor elke leuke bezigheid die je je maar kan verzinnen. Als je de hele dag op pad bent in onze mooie uitgestrekte provincie, laten we jou graag zien waar jij tussen de middag heerlijk kan lunchen.In Twente vind je herbergen die al eeuwen lang hun gasten voorziet van een goede maaltijd. En de vele historische landgoederen in Twente gaan vaak gepaard met uitstekende á la carte restaurants. Aan de andere kant van Overijssel lunch je uitstekend in de Hanzesteden Zwolle en Kampen. En die andere bekende Hanzestad, Deventer, mag je zeker niet overslaan wanneer je Overijssel bezoekt. Wij vertellen je waar je zoal kan lunchen in Overijssel.

Lunchen in de Hanzesteden

Lekker lunchen in de historische Hanzesteden zoals Kampen en Zwolle bijvoorbeeld. In Kampen lunch je uitstekend á la carte bij De Bonte Koe in een warm restaurant met de uitstraling van een Middeleeuwse herberg. Chique à la carte eten doe je in dit knusse stadje bij De Bottermarck aan het historische pleintje De Botermarkt. Maar als je ècht chique wil dineren en je bent toch in de buurt, dan ga je iets verderop in Zwolle naar De Librije natuurlijk. Het al jaren tot beste gekroonde restaurant van Nederland vind je natuurlijk in Overijssel.

Lunchen bij sterrenrestaurants in Overijssel

Maar Overijssel heeft nog veel meer sterrenrestaurants in haar gelederen waar je in stijl kan lunchen. In Staphorst hebben ze er hard voor moeten bidden totdat De Groene Lantaarn eindelijk werd gezegend met maar liefst twee Michelin sterren. In Blokzijl lunch je op stand bij Kaatje bij de Sluis en als je in Twente wilt ervaren hoe een lunch wordt verzorgd door een echte chef-kok, geven we jou al helemaal een moeilijke keuze. Ga je bijvoorbeeld naar ’t Lansink in Hengelo in dat prachtige monumentale pand, ga je naar De Swarte Ruijter in Holten om te genieten van je lunch terwijl je heerlijk aan het loungen bent of ga je naar De Bloemenbeek in De Lutte om daar op hun prachtige landgoed van je lunch te genieten. Succes met het maken van je keuze.

Als het te lang duurt om de knoop door te hakken, geven we je alvast wat andere goede lunchrestaurants in Overijssel door.

De Vechtstreek

We kunnen het heel goed voorstellen dat je in de Vechtstreek verzeild raakt. Hier vind je natuur zoals die er in de Middeleeuwen al was en dat geldt even goed voor de vele kenmerkende historische plaatsjes van Overijssel. Heb je in de buurt van Dalfsen urenlang rondgezworven door de uitgestrekte landgoederen, laat de leuke ouderwetse straatjes je dan naar De Barones voeren of je leiden naar De Witte Gans. Van oudsher een herberg en je luncht hier nog steeds voortreffelijk á la carte met Franse en Mediterraanse gerechten. Als je in het andere uiterste puntje van de Vechtstreek bent beland kunnen we dat ook heel goed voorstellen. In Hardenberg kun je kanoën in de Vecht. En reken maar dat je daar trek van krijgt! Bij De Rheezerbelten weten ze wel raad met hongerige gasten. Uitgebreid lunchen doe je bij dit toprestaurant.

Nationaal Park De Weerribben

Wie De Weerrribben zegt, zegt natuurlijk Giethoorn. En daar kun je ook fantastisch lunchen. Zelfs een tosti smaakt hier als een exclusieve delicatesse door het prachtige waterlandschap. Volop keuze in Giethoorn als je een lunchrestaurant zoekt, zoals De Lindenhof of Grand Café Fanfare. Bevalt het lunchen in zulke klassieke Hollandse gelegenheden je wel? Bezoek dan ook De Landije van Giethoorn eens. Stijlvol lunchen doe je ook in Wanneperveen bij Belterwiede Restaurant. Als je piano kan spelen, schuif dan aan achter de piano die pontificaal in het midden van de eetzaal is geplaatst. Dan staat dat ding er tenminste niet voor niets.

Lunchrestaurants in Twente

Dé bourgondische streek van Overijssel is Twente. Lunchen doe je hier dan ook volop in prachtige landgoedrestaurants. Zoals Landgoed Het Rheins in Enter. Of bij Restaurant De Watermolen in Denekamp. Maar genieten van authentieke Twentse sferen doe je niet alleen op Twentse landgoederen. In Delden lunch je uitgebreid bij De Zwaan. (H)eerlijk lunchen doe je ook in Tubbergen bij Droste's Herberg.

Lunchen in Deventer

De prachtige Hanzestad Deventer met al haar historische smalle straatjes en steegjes geeft je keuze genoeg aan lunchrestaurants. En die zijn nodig want Deventer verken je niet in een paar uurtjes. Op De Brink vind je alleen maar goede en leuke restaurantjes om te lunchen. Enkele daarvan zijn Goesting met hun lekkere zachte bankjes op het buitenterras en het vaak drukke en gezellige eetcafé De Sjampetter waar je ook veel keus hebt uit verschillende gerechten. Ook op de Groote Poot vind je een uitgebreid aanbod van goede lunchrestaurants. Zoals No. 11 en de knusse lunchroom Groote Poot, vernoemd naar het historische plein waaraan het gezeteld is.

In Overijssel is genoeg te doen en genoeg te eten.