In het gezellige Enschede kun je op veel plekken lunchen. En het aanbod van lunchrooms in Enschede is niet alleen groter dan je denkt, maar ook heel divers. Hip eten doe je bij de vele trendy lunchrooms
die de Grote Markt rijk is, zoals Fabels. En lunchen in de oudste herberg van Twente doe je ook in Enschede, namelijk bij het authentiek gebleven De Broeierd. Bekijk hier wat Enschede alleen al aan bijzondere lunchrooms voor jou in petto heeft!

Overijssel verrijkt je

Foodbar BLUFF

Als je rond het middaguur stevige trek hebt, ga je lunchen bij Foodbar Bluff aan de Grote Markt 6! Hun lunchkaart zou niet misstaan bij menig restaurant als volledige menukaart. Hier bestel je heerlijke saté van de haas en waar BLUFF bekend om staat in Enschede zijn hun sappige hamburgers. Aan vitamines geen gebrek bij BLUFF, want dan bestel je hier heerlijke salades. En voor een echte vitaminebom, proef hun heerlijke smoothies eens. BLUFF serveert vier verschillende superlekkere smoothies.

Café Brasserie De Kater

Pal naast BLUFF zit Café Brasserie De Kater. En hun lunchkaart is nog net iets uitgebreider. Hier heb je ook volop keuze om stevig te lunchen in Enschede. Ze serveren hier plates met niet alleen saté, maar je hebt ook de keuze uit biefstuk van de haas of een heerlijke tagliatelle met gegrilde groenten. Ook als je een lichtere trek hebt, is De Kater een uitstekende lunchroom. Hun lunchkaart is namelijk zeer uitgebreid met onder andere lekkere salades en heerlijke sandwiches.

Eetcafé Bij Flip

Een authentieke Twentse lunchroom in Enschede vindt je aan de Langestraat. Daar is eetcafé Bij Flip gelegen. Je gaat naar deze lunchroom als je wilt lunchen met een lekkere sandwich of een stevige salade. Of je nu de geitenkaas salade bestelt, de ossenhaas salade of die heerlijke zalmsalade, als je Eetcafé Bij Flip verlaat, zit je bomvol. Lunchen in Enschede doen Tukkers graag met een broodje warm vlees en die is in deze lunchroom aan te bevelen! Evenals hun club sandwich met kip, waar menig Enschedeër Flip voor weet te vinden!

De Broeierd

Wil je cultuur snuiven en tegelijk heerlijk lunchen in Enschede? Ga dan naar restaurant de Broeierd. Dit is namelijk de oudste herberg uit Twente. Sinds 1831 verzorgt De Broeierd al hongerige gasten. Gekenmerkt door de ongedwongen Twentse sfeer lunch je heerlijk in deze karakteristieke herberg. Je zal je ogen niet van de ramen af kunnen houden, want de omgeving waar De Broeierd is gevestigd is echt prachtig! Hier bestel je een heerlijke zalm omelet. Wil je vegetarisch lunchen? Probeer dan hun hummus wrap eens. Superlekker!

Heel Bijzonder Enschede

Heel Bijzonder Enschede is maatschappelijk betrokken bij het welzijn van Enschede. Het personeel van deze lunchroom hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en Heel Bijzonder Enschede geeft ze met deze unieke lunchroom een perfecte mogelijkheid om hun creativiteit te ontplooien. En hun creativiteit stoppen ze niet alleen in de heerlijke lunch die zij verzorgen. Veel dingen die je hier namelijk ziet kun je kopen! Meubeltjes en spelletjes, veel van wat je hier ziet liggen zijn allemaal gemaakt door die handige duizendpoten die zojuist die heerlijke sandwich voor jou hebben gemaakt!

Brasserie Willemientje

Uitgebreid kunnen lunchen in Enschede doe je bij Brasserie Willemientje als je een echte Enschedese lunchroom wil bezoeken. Deze lunchroom, die alweer 40 jaar bestaat, is een begrip in Enschede. Liefhebbers van soep kunnen uitstekend terecht bij Willemientje. Hier worden vijf verschillende soepen geserveerd en ze zijn allemaal heerlijk! En wie duurzaam èn voedzaam wil lunchen, bestel hier dan je vegan burger. Of je nu de vegan mushroom burger bestelt of de vegan chili burger, ze zijn steengoed èn lekker!

Fabels

Aan de Grote Markt vind je naast zoveel goede lunchrooms die Enschede rijk is ook lunchroom Fabels. Deze uitstekende lunchroom bezoek je als je wilt lunchen in een warme en trendy omgeving in Enschede. Wie denkt dat een tosti maar een tosti is, bestel hier dan eens de tosti chicken. De Twentse vrijgevigheid bezorgt je naast de kip ook spek op deze goed belegde tosti. En behalve Beemster kaas, wordt hij ook nog gevuld met heerlijke cheddar kaas. De moeder aller tosti`s eet je in deze lunchroom van Enschede. En als je graag luncht met een met vis belegde sandwich, leg dan zeker een bezoek af aan Fabels. Hier bestel je je sandwich met makreel, zalm of tonijn. We kunnen jou beloven dat het je heerlijk gaat smaken.

De Branderie

Stijlvol eten op zijn Twents, kan dat? En of dat kan! De Branderie is een trendy lunchroom met een strak en tegelijk warm interieur. De Twentse eigenaren van De Branderie hebben zes jaar geleden De Branderie opgericht om een nog niet bestaande lunchroom in Enschede in het leven te roepen. Eentje die zich toelegt op gezond eten zonder de Twentse roots te verloochenen. En dat is ze uitstekend gelukt! Kijk er niet raar van op als je hier alleen gerechten op de uitgebreide menukaart aantreft in het Twents! Gelukkig staat bij de omschrijving wat je bestelt.

Eet smakelijk!