Erve Kuiper

Wie denkt aan Erve Kuiper, denkt aan gezelligheid en vermaak. Op de educatieve familieboerderij is van alles te beleven voor jong en oud. Ontdek de mogelijkheden op de boerderij. Tevens de plek waar het lekkerste ijs van Europa wordt gemaakt!

Proef… het eigen gemaakte ijs

Bij De IJskuip kun je het hele jaar door zelf ijs eten én maken. De melk is afkomstig van onze eigen Jersey-koeien. Ook kun je op ons terras genieten van een puur en eerlijk kopje koffie en echte Twentse lekkernijen. Wist je dat ons eigen Kui(p)er-ijsje is bekroond tot het lekkerste ijs van Europa? Dat moet je natuurlijk zelf komen proeven…

Ontdek… de dieren op de boerderij

Op ons erf is van alles te ontdekken over onze boerderijdieren, melkveestallen en afkalfstallen. Wist je bijvoorbeeld dat een pasgeboren kalf wel 30 kilo kan wegen? Of dat een merrie al na 1,5 jaar vruchtbaar is? In onze stallen hangen borden waarop we al dit soort feitjes presenteren. Maar er is meer! Onze boerderij ligt op de kruising tussen het Kanaal Almelo-Nordhorn en het Omleidingskanaal. Dat betekent een mooie omgeving met de meest bijzondere bloemen, planten en dieren. Ook daarover kun je van alles lezen en zien op Erve Kuiper.

Ontdek… het leven van Hennie Kuiper

Het Hennie Kuiper Wielermuseum is vernieuwd. De expositie is geactualiseerd en meer afgestemd op de succesvolle carrière van Hennie Kuiper. De beschikbare ruimte is vergroot en flink gemoderniseerd.

Speel… in de robuuste buitenspeelplaats

Wie wil spelen na het eten van een lekker ijsje, gaat natuurlijk door naar onze buitenspeelplaats. Ons erf is één grote speeltuin. We hebben een enorme zandbak, een kabelbaan, schommels, voetbalveldjes en een groot springkussen. Gegarandeerd speelplezier voor jong én oud en nog ouder!

voorzieningen

Faciliteiten

  • Oplaadpunt elektrische fiets
  • Terras