Voor de kleine ontdekker

8 restaurants om met kinderen heen te gaan

 • 3 minuten opladen
 • 18572 x bekeken

De meeste kinderen doe je geen plezier met een driegangenmenu, urenlang tafelen en chique opgemaakte borden. Waar je ze meestal wel een plezier mee doet? Lekker eten en een fijne speeltuin waar ze tussen het eten door zich kunnen uitleven. Deze hotspots zijn ideaal met kinderen. Ontdek de culinaire kinderwalhalla’s van Overijssel, waar zowel jij als de kids zich goed kunnen vermaken.

 1. 8

  De Witte Hoeve - Giethoorn

  Kinderen en pannenkoeken zijn een onafscheidelijke combinatie. Goed nieuws: bij De Witte Hoeve hebben ze tachtig(!) verschillende soorten pannenkoeken. Je kunt hier ook kano’s huren en onderweg genieten van een pannenkoekenpicknick. Als dit geen kinderrestaurant is!

 2. 7

  Klein Afrika - Oldenzaal

  Hier combineer je een dagje onder de exotische dieren met speelplezier en exotische pannenkoeken. Wat dacht je van een pannenkoek met warme kersen en slagroom? Niets is te gek bij Kein Afrika! Wil je helemaal losgaan? Ga dan voor één van de Op Safari pannenkoeken. Deze pannenkoeken geven een ware smaakexplosie!

 3. 6

  Restaurant Fox - Denekamp

  Zijn jouw kinderen altijd nieuwsgierig wat er in de keuken gebeurt? Hoe een maaltijd wordt gemaakt? Ga dan uit eten met kinderen bij Restaurant Fox. Hier kunnen ze stiekem naar de koks gluren, die in de open keuken de lekkerste buffetten en tapas maken. De bediening is vriendelijk, het eten heerlijk. En: er is een binnenspeeltuin van 120 vierkante meter.

 4. 5

  Buitengewoon lekker - Nijverdal

  Kinderen zijn bij Buitengewoon Lekker zo speciaal dat ze een eigen menu kunnen bestellen. Laat het water in de mond lopen door het kaboutermenu met kipkrokantjes en frietjes of geniet van het boswachtersmenu met een minihamburger en huisgemaakte frietjes. Zin in iets anders? Er zijn hier ook tapas, uitsmijters en heerlijke broodjes.

 5. 4

  Nunu - Schalkhaar

  In dit kindvriendelijke Australische NuNurestaurant kun je kangoeroefilet en struisvogel bestellen. Durf je het niet aan? Gelukkig is er voor kinderen een apart kindermenu met pannenkoeken, kipnuggets en hamburgers. Wel met een Australisch tintje. Terwijl het eten wordt bereid, kunnen kinderen zich uitleven in de bijbehorende speeltuin met gave houten speeltoestellen.

 6. 3

  Reimink - Heeten

  Niets fijner dan de benen strekken tussen de gangen door. Zeker als je uit eten gaat met kinderen is het fijn als het een restaurant met speeltuin is. Reimink heeft dat goed begrepen: kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of een potje midgetgolf spelen. Vergeet het eten niet, want dat bestaat uit heerlijke gerechten met vlees, vis en groente. Alles wordt met zorg bereid!

 7. 2

  De Barones - Dalfsen

  Pannenkoeken zijn lekker, maar een zelfgemaakte pannenkoek? Die is geweldig! Bij pannenkoekenrestaurant De Barones mogen kinderen samen met de kok hun eigen pannenkoek maken, terwijl de volwassenen genieten van het uitzicht over het bosrijke Vechtdal.

 8. 1

  Ingeburgerd - Zwolle

  Zin in een burger? Dan is Ingeburgerd in Zwolle de plek! Op de uitgebreide menukaart vind je tientallen bijzondere burgers. Van Verwend varkentje en Schoon aan de haak tot Truffeltrut. Ja, je hoort het goed. De burgers hebben hier stuk voor stuk een bijzondere naam. Aan kinderen wordt ook gedacht, want die staat misschien wel een verrassing te wachten…