Typisch Overijssel

Alles wat je moet weten over de Librije

  • 2 minuten opladen
  • 5908 x bekeken

De Librije in Zwolle is misschien wel het beste restaurant van Nederland. Waarom? Ontdek het de komende minuten. Over authentieke streekproducten, koken op on-Europees topniveau, dineren in een prachtige omgeving en slapen in een oude gevangenis.

Restaurant De Librije in Zwolle heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het restaurant van chef-kok Jonnie en gastvrouw Thérèse is wereldberoemd, bekroond met 3 Michelin sterren en gooit telkens weer extreem hoge ogen bij recensenten en bezoekers. Woon je in of rondom Zwolle, staat er een dagje Zwolle gepland of ben je een culinair liefhebber? Dan ga je in Zwolle uit eten bij driesterrenrestaurant De Librije. Het is misschien wel het beste restaurant van Nederland.

Een keuken van on-Europees topniveau

In de keuken maakt Jonnie veel gebruik van authentieke streekproducten en bijzondere kooktechnieken. De keuken is innovatief, net als de gerechten. Bij De Librije wordt bijna op on-Europees topniveau gepresteerd. Het samenspel van elegante zuren, uitheemse kruiden en gefermenteerde ingrediënten, gekoppeld aan de beleving van het decor imponeert, aldus recensenten. Eten bij De Librije betekent verrast worden door culinaire hoogstandjes. Biologisch, streekgebonden en indien gewenst vegetarisch. Bij de Librije kun je zelf je menu samenstellen of kiezen voor Librije’s mini-menu.

Dineren in een gevangenisbinnenplaats

In het Michelin restaurant van Zwolle dineer je in een prachtige omgeving, namelijk een gevangenisbinnenplaats van weleer. Midden in het restaurant is de open keuken. De organische ruimte wordt verder gevuld met een knotwilg, olijfbomen en een vloer die gedeeltelijk uit boomstammen bestaat. De combinatie van modern en natuurlijk is tot in de puntjes uitgewerkt

Slapen, koken en kopen

Bij De Librije kun je niet alleen goed, wat zeggen we, fantastisch eten, maar ook heerlijk slapen. Librije’s Hotel zit in de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle en biedt stuk voor stuk prachtige kamers en suites met een eigen karakter. De sfeer is behouden gebleven: de celdeuren en de tralies voor de ramen geven het hotel een bijzondere uitstraling. Bovendien vind je in Librije’s Atelier de eigen kook- en wijnschool waar diverse cursussen en workshops worden georganiseerd. En in Librije’s winkel vind je een scala aan culinaire producten, door de familie Boer geselecteerd.