Op smaaksafari

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn: De 7 Bib Gourmand restaurant van Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 3979 x bekeken

Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants waar men voor een veertigtal euro drie volwaardige gangen naar keuze kan eten. Het zijn restaurants die bekend staan om hun generositeit en geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Daar hebben wij er genoeg van in Overijssel. Maak je agenda alvast leeg en plan een heerlijk avondje uit.

 1. Bouwkunde - Deventer

  Restaurant Bouwkunde is de huiskamer van Deventer, hier kun je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eten met een goed glas wijn erbij. De keuken werkt zo veel mogelijk met duurzame en biologische ingrediënten. Er wordt stoer gekookt, maar nooit grof en smaak staat altijd voorop. “De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Prijs, kwaliteit en plezier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

 2. De Witte Gans - Dalfsen

  Buiten scharrelen de ganzen rondom de Herberg, binnen brandt de open haard. In dit restaurant met rustieke uitstraling kun je genieten van gerechten uit de Franse en Mediterraanse keuken. Voor deze gerechten gebruiken de koks verse en o.a. regionale producten. "lekker eten voor een aantrekkelijke prijs.”

 3. De Uitkijk - Hellendoorn

  Uitkijken op prachtige natuur, een terras dat zuiders aandoet door de lavendel en een restaurant waar een landhuisgevoel hangt. Heerlijk! Hier ziet u de seizoenen veranderen, ook op het bord. De chef werkt met kruiden uit eigen tuin en bereidt rijke gerechten waarin frisse smaken voor mooie afwisselingen zorgen.

 4. Restaurant & Hotel Hoog Holten - Holten

  Je ervaring bij Hoog Holten begint met de rit ernaartoe: de charme van de omringende Sallandse natuur is innemend. Het terras van deze romantische zaak, waar u zowaar een jachtgevoel krijgt, behoort zelfs tot de mooiste van het land! Het menu wijzigt dagelijks, maar volgt steeds dezelfde lijn: internationaal geïnspireerd, bij momenten innovatief en bevlogen.

 5. Landgoed de Holtweijde - Lattrop

  In dit landgoed krijgt je een mooi voorbeeld van klassieke landelijke elegantie en een prachtig uitzicht. De chef creëert smaken die duidelijk aanwezig zijn, de bereidingen zijn gul en gebaseerd op regionale, seizoengebonden producten. Elk gerecht vormt een mooi geheel. Een ritje naar dit landgoed is de moeite waard!

 6. De Bovenmeester - Steenwijk

  Zoek niet langer naar een hoofdonderwijzer in dit voormalige schoolgebouw, want het werd met respect voor het verleden (de kapstokjes hangen er nog) omgebouwd naar een warm restaurant met een gezellige loungeruimte. De Franse keuken ontvouwt hier al z’n generositeit. Denk aan een smeuïge terrine van eendenlever met een getoaste brioche, een dorade op broodkorst en een kruidige saus met saffraan, … Een prijs-kwaliteitverhouding van de bovenste plank!

 7. Senang - Zwolle

  Chinese drakenkoppen en lampionnen, Japanse sakedozen, foto’s van eigenaren Jonnie en Thérèse Boer tijdens hun oosterse reizen: dit kleurrijke restaurant is een smeltkroes van indrukken en dat vertaalt zich ook naar het bord. De kaart bundelt gerechten uit het Nabije, Midden en Verre Oosten, vol op smaak en fris genuanceerd. Yakitori van kip, ceviche, ramen, wonton, … Wat is dit een geweldige ontdekkingstocht. Probeer zeker de genereuze Senang Tafel uit!

 8. Op zoek naar Michelinsterren?

  Overijssel staat bekend om de uitstekende keuken en culinaire verrassingen. Niet zo gek dus dat je hier veel restaurants met een Michelin ster, of zelf meerdere! Wil je een keer eten bij de Sterren? Ga dan naar één van deze restaurants. Het word een culinaire ervaring voor in de boeken.