Op smaaksafari

De leukste 'shared dining' hotspots

  • Geschreven door Bertine
  • 4 minuten opladen
  • 4133 x bekeken

Sharing is caring: maar liefst elf hippe plekken waar je eet en borrelt op een vaak funky locatie. Op de kaart staan internationale, vernieuwende gerechten en natuurlijk is er volop keuze in vega(n), vis en vlees. Het idee is dat je per tafel meerdere kleine gerechtjes bestelt die tegelijkertijd of in meerdere shifts - net zoals je het wilt - geserveerd worden. Voor Instagrammers: zowel het interieur en de gerechtjes zijn gegarandeerd instaproof! Deze 11 moet je proeven:

  1. 10

    Jaffa Jaffa, Zwolle

    Welkom in de wereld van stunning streetfood. Dompel jezelf - in de voormalige Librije in Zwolle – onder in het prettige, kleurrijke en chaotische interieur van dit toch al bijzondere, drie verdiepingen tellende, pand. Genieten kan van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Of zoals ze zelf zeggen: van boosting breakfasts en cozy coffees tot dizzling drinks en funky fusions.

  2. 9

    Twentsche Foodhal, Enschede

    Acht jonge, talentvolle chefs toveren, elk vanuit hun eigen keuken, de lekkerste gerechten uit alle windstreken op jouw tafel. En dat allemaal onder één industrieel zaagdak in een voormalige fabriekshal. Wat dacht je van ‘la cusina povera’? Italiaans zoals bij de Italianen thuis. Of laat je verleiden door Vaperansa’s Soulfood: Surinaamse, liefdevol bereide gerechtjes. Bedoeld om eindeloos te tafelen met vrienden of familie. Dus waar wacht je nog op?

  3. 8

    Valencia, Deventer

    Spaanse vibes in het verder nogal ruige havenkwartier van Deventer. Aan de kade zit je in comfortabele kussens tussen stoere binnenschepen. Ook binnen ga je op in de omgeving. De sfeer en smaken zijn vooral mediterraan. Met pasta’s, oesters, ibéricowangetjes en nog veel meer lekkers. (Nog) geen honger? Er is een gezellige cocktailbar met volop bubbels en G&T’s.

  4. 7

    De Budde, Nijverdal

    Nijverdallers komen er wat graag: je kunt kiezen voor de gewone kaart maar ook voor een High Wine, Beer of Gin: voor een vaste prijs krijg je drie verschillende glazen wijn, bier of gin. Bij elk glas hoort een bijpassende borrelplank. Daarna hoef je eigenlijk niet meer te eten. Maar de dessertkaart bekijken kan altijd! En dan toch bestellen natuurlijk ook!

  5. 6

    Lemonade, Raalte

    When life gives you lemons, make lemonade! Van zuur naar zoet. Maar ook alle andere smaken vind je in dit optimistische en vrolijke restaurant. Urban hip maar dan gewoon in Raalte. Volgens Trip Advisor doen de hamburgers niet onder voor de beste burgers uit de States.

  6. 5

    De oude apotheek, Losser

    Mag het wat specialer? Probeer dan de culibar van de Oude Apotheek. Perfect uitgebalanceerde gerechten met mooie ingrediënten. Coquille met chorizocrunch, pompoen en shiso bijvoorbeeld. Of rib-eye met avocado, Parmezaan en rucola. Pfff… gelukkig kun je meerdere gerechten kiezen. Want anders is het bij deze culibar echt niet te doen.

  7. 4

    Bij Hartje Zwolle

    Liefde voor de zaak, liefde voor lekker eten én een talent voor gastvrijheid. Bij Hartje stel je je eigen brunch of diner samen met huisgemaakte gerechten van lokale ingrediënten. Kruis maar aan waar je zin in hebt en geniet van de royale planken. Echt even qualitytime.

  8. 3

    Dapper Foodcafé, Kampen

    Voor dit culinaire avontuur hoef je niet dapper te zijn. Je kunt er onbeperkt ‘sharen’ en proeven van mooie, kleine gerechten. Laat je verrassen en geniet met je lief, vrienden of familie op misschien wel het mooiste horecaplein van de prachtige Hanzestad Kampen.

  9. 2

    Food & Drink Club De Wethouder, Denekamp

    Waar een klein dorp groot in kan zijn: oerfriet, chili-lime fishfry of zelfgemaakte faijita’s. Een blik op de kaart van De Wethouder zegt dat niets te gek is in deze grensplaats. Ook voor een sushi draaien ze hun hand niet om. Voel je welkom en laat je verrassen.

  10. 1

    Beautanica, Zwolle

    Een eigenzinnige plek in een hippe, botanische sfeer. Robbie en Manon hebben dit historische en eclectische pand uit 1883 recent klaargestoomd voor de toekomst: gasloos dus en geheel op groene energie. Met eigentijdse vlees, vis en vegan gerechten op de kaart.

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.