Doe-tips

Terras Top 100: Dit zijn de 9 beste terrassen in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 3713 x bekeken

De Misset Horeca Terras Top 100 is een jaarlijkse ranking die door mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Maar liefst negen terrassen uit Overijssel staan in deze Terras Top 100 2022. Ga zelf op ontdekking en bekijk hieronder welke beste terrassen er in Overijssel zijn!

 1. 9

  Grandcafé het Wijnhuis

  In het oudste gedeelte van de Zwolse binnenstad vind je het Wijnhuis, tegenover de grote kerk. Op en rondom het terras staan allemaal verschillende bakken en potten met verse bloemen en planten. Volgens de jury ziet het er erg verzorgd uit. De medewerkers vertellen met trots over de zaak en het personeelsbeleid, een échte ambassadeur.

 2. 8

  Restaurant Ekkelenkamp

  Net ten zuiden van de brug over de Vecht vind je dit fraaie terras in het noorden van Overijssel. Een perfecte bestemming voor een lunch of diner. Maar natuurlijk ook voor een kopje koffie of thee met gebak uit hun eigen patisserie. Wist je dat dit tevens de grootste ijssalon van Nederland is? Zeker de moeite waard om hier een ijsje te scoren.

 3. 7

  In Den Hoofdwacht

  Op plek 62 staat de historische In Den Hoofdwacht in de Terras Top 100. De Hoofdwacht behoort tot de meest sprekende en gaaf behouden gebouwen in Zwolle. En heeft misschien wel het mooiste terrasplekje, leunend tegen de eeuwenoude muren van de Grote Kerk. Geniet hier van een heerlijke lunch of diner!

 4. 6

  Moeke

  Ook in de ranglijst staat Moeke in Enschede, op plek 83. Iedereen komt graag bij Moeke over de vloer. Voor een kop koffie, een broodje of om 's avonds lekker aan te schuiven voor het eten. Een groot gezellig terras dat meteen uitnodigt om plaats te nemen! Het meubilair is voor Moeke een pluspunt, met relaxte stoelen en banken met hoge én lage tafels.

 5. 5

  Restaurant de Agnietenberg

  Het is niet de eerste keer dat de Agnietenberg in de Terras Top 100 staat vermeld, dit jaar staat het restaurant op plek 36. Het restaurant heeft een aantal terrassen, met aan de voorzijde volop zon. Schuif aan voor een smakelijke lunch, diner of ontspannen terrasje.

 6. 4

  De eetkamer van Giethoorn

  Op plek 22 is de Eetkamer van Giethoorn geëindigd. Dit is een plek waar iedereen zich thuis voelt. De passie voor eten wordt graag gedeeld met de gasten met smaakvolle gerechten, kwaliteitswijnen, koffie en nog veel meer. Volgens de jury is het een feestje om hier op het terras te zitten!

 7. 3

  Huis Vermeer

  Ook Huis Vermeer staat in de Terras Top 100 en wel op de negende plaats. Huis Vermeer heet je van harte welkom in de voormalige 19e eeuwse woning van de Deventerse bankiers familie Vermeer. De serre, lounge en terrassen zijn de perfecte uitvalbasis voor een lekkere lunch of een drankje met iets lekkers daarbij.

 8. 2

  Bistro de Oale Sté

  Nummer 5 op de ranglijst van Terras Top 100. Bistro de Oale Ste staat bekend van een mooie mengeling van Twentse nuchterheid en servicegerichtheid. Prachtig gelegen aan het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Je kunt er terecht voor een heerlijke appelpunt, lunch, borrel of diner. Ook aan de kinderen is gedacht, de Oale Sté beschikt over een mooie binnen- en buitenspeeltuin. Extra's voor de gasten: zonnebrillen, zonnebrand en powerbanks worden aangeboden als gasten die zijn vergeten.

 9. 1

  Pelle's Eten & Drinken

  Pelle's staat dit jaar op nummer 2 in de landelijke Terras Top 100 en is zelfs al eens uitgeroepen tot beste van Overijssel. Zeven dagen in de week ben je welkom in het gezellige bier- en eetcafé voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of gezellige borrel. In het nieuwe IJS&Chocoladelokaal ben je aan het juiste adres voor heerlijke bonbons, ijs en andere chocoladegeschenken. Ervaar de Twentse gastvrijheid bij Pelle's in hartje Deurningen. Dus stel jezelf de vraag: Waarom niet vandaag?