Doe-tips

Ontdek de 11 leukste evenementen in mei: van grote festivals tot nationale feestdagen

 • 4 minuten opladen
 • 3170 x bekeken

Overijssel bruist in de maand mei van de evenementen voor jong en oud. Van het vieren van de vrijheid op Bevrijdingsdag tot het ontdekken van de prachtige natuur tijdens de Dag van het Nationaal Park. Voor de festivalgangers zijn er diverse grote festivals om te bezoeken, zoals Freshtival en het Ribs & Blues festival. Sportliefhebbers kunnen genieten van de Ronde van Overijssel en het eerste grote evenement van het Hanzejaar staat op de planning. In dit artikel zetten we de leukste evenementen in mei in Overijssel voor je op een rij.

 1. 11

  Stift Musical Encounters - 2 t/m 6 mei

  De vierde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 2 t/m 6 mei. De lente-editie van het festival staat elk jaar weer garant voor een aantal prachtige concerten waarin bekende masters zij aan zij spelen met jonge talenten. Aankomend jaar staan staan er vijf concerten op het programma.

 2. 10

  Maker Festival Twente - 4 t/m 7 mei

  Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 3. 8

  Ronde van Overijssel - 6 mei

  Op zaterdag 6 mei is de 69ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 4. 7

  Hanze Ecscape Event - 13 en 14 mei

  Het eerste grote evenement van het Hanzejaar. De Escape Tours van de Hanzesteden zijn voor het weekend van 13 en 14 mei zijn er speciale games met extra vragen en raadsels over de Hanzesteden en het Hanzejaar 2023. Elke Hanzestad heeft een eigen Hanze Escape Tour met bijbehorende ranglijst. Weet jij met jouw team in de top 3 te komen aan het eind van het weekend? Dan val je in de prijzen!

 5. 6

  Bierfestival Kampen - 20 mei

  Een (h)eerlijk speciaalbierfestival waar je kunt genieten van veel verschillende speciaalbieren en bijpassende hapjes. Op zaterdag 20 mei 2023 vind de tweede editie van het Bierfestival Kampen plaats in een zeer unieke en historische locatie, de Bovenkerk. Naast een groot aantal brouwers uit het land zullen net als vorig jaar alle lokale brouwers uit Kampen aanwezig zijn en kun je genieten van veel verschillende speciaal bieren. Uniek wordt de combi tussen bier en food.

 6. 5

  Freshtival - 26 t/m 28 mei

  Een onvergetelijk weekend op het Rutbeek met de beste artiesten! Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Waar je ook staat of naar onderweg bent, je kijkt je ogen uit. Vanaf de eerste minuut dat je binnen bent. Ze hebben de gekste en meest uitbundige stages: kleurrijk, groots of juist piepklein en verstopt. Dit mag je niet missen!

 7. 4

  Festival Tussenland - 26 t/m 28 mei

  De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn dit weekeinde het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen en (inter)nationale vertelshows tot swingende folkbands, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is vrij toegankelijk.

 8. 3

  Typisch Vollenhove - 26 t/m 29 mei

  Typisch Vollenhove is een meerdaags evenement in het Pinksterweekend voor Vollenhove en omstreken en met ambitie voor de toekomst. Met leuke, gezellige, inspirerende en sportieve activiteiten, een evenement die traditie met duurzaamheid verbindt. Vanaf vrijdag is er een kermis en het gehele weekend kunnen er rondvaarten gemaakt worden op de prachtige Venose Botter (VN66). Zaterdag een braderie en live muziek, zondag een Wine & Bites festival en maandag een open podium en pinksterrijden van jong tot oud.

 9. 2

  Ribs & Blues Festival - 27 t/m 29 mei

  Ribs & Blues is een 3 daags festival tijdens de zaterdagavond en de beide Pinksterdagen op de Domineeskamp in het centrum van Raalte. Het is uitgegroeid tot het grootste roots & bluesfestival met internationale uitstraling en waardering. Bovendien worden er grote hoeveelheden spareribs geserveerd, waardoor het festival ook wel bekend staat als een echt “ribfest”. Het festival trekt elk jaar vele bezoekers uit de regio en ver daarbuiten en biedt een unieke ervaring voor muziekliefhebbers en fijnproevers.

 10. 1

  Dag van het Kasteel - 29 mei

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei is het de landelijke Dag van het Kasteel. Aankomende editie staat in het teken van het thema: Upstairs/ Downstairs. Vaak gaan de verhalen over de adellijke familie en hun rijkdom, maar zonder het werk van het personeel was deze levensstijl niet mogelijk. Juist daarom wordt de focus dit jaar gelegd op het personeel!