Doe-tips

De 6 leukste evenementen in november

 • 2 minuten opladen
 • 2171 x bekeken

Er is zoveel te doen in Overijssel dat je wel een nachtje mag bijboeken. November is het startschot van de vele winterse evenementen die Overijssel rijk is. Want voor je het weet staat de feestelijke wintermaand weer voor de deur. Wie ook voor de deur staat; Sinterklaas. In november wordt de goedheiligman weer feestelijk ontvangen. Dit en nog meer tips vind je hier.

 1. 6

  Panorama Hanze

  Ben jij al geweest? Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk. Leuk voor jong en oud!

 2. 5

  Het verhaal van de Hanze in lego

  Stedelijk Museum Kampen presenteert het verhaal van de Hanzetijd in honderdduizenden legosteentjes. De tentoonstelling ‘Hanze Steenrijk’ laat het middeleeuwse leven in verschillende Hanzesteden zien. Daarnaast zijn er grote modellen van een koggeschip, een koopmanshuis en een koopman te bekijken.

 3. 4

  Winter Heerlijckheid

  Kom alvast in feestelijke stemming tijdens de sfeervolle buitenfair Winter Heerlijckheid! De prachtige omgeving van Landgoed Warmelo en haar kasteel en de duizenden twinkelende lichtjes. Ruim 100 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en warme wintermode.

 4. 3

  Museumnacht in Enschede

  Ben jij klaar voor een mysterieuze avond die je zal doen verbazen, verwonderen en nieuwe inzichten gaat bieden? Tijdens deze Museumnacht Enschede zetten negen culturele organisaties een nacht lang hun deuren wagenwijd open, zodat jij een culturele avond kunt beleven. Deze avond wil je niet missen!

 5. 2

  RMT Next

  Tijdens deze RMT Next-avonden worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd waarin je in een ontspannen sfeer meer te weten komt over de kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen in RMT. Laat je verrassen door (artist)talks, speed tours, performances, bijzondere cocktails en andere activiteiten.

 6. 1

  Sinterklaas is weer in het land

  Ook dit jaar gaat het weer gebeuren! Sinterklaas vaart met zijn pakjesboot en pieten weer ons land binnen. In Overijssel zijn de intochten weer één groot feest. Bezoek de intochten in Kampen, Oldenzaal, Zwolle of Enschede. In Deventer komt Sinterklaas aan op 2 december.