Doe-tips

Wat zijn jouw goede voornemens in 2024? We helpen je op weg met 8 tips.

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 3350 x bekeken

Wat zijn jouw #goedevoornemens voor 2023? Wij dagen je uit om de dingen nét even anders aan te pakken. Maak bewustere keuzes of leer iets nieuws. Maak veel en écht tijd voor elkaar. Kies voor klein en duurzaam. Dat verrast en verrijkt je leven. En maakt de wereld ook een stukje beter. Begin vandaag nog met hééééééle lange vakantie-voorpret door een gezinsvakantie te boeken of ga voor één van de andere 6 tips. Lees snel verder.

 1. Leer iets nieuws

  Iets nieuws leren prikkelt en inspireert. In musea, bibliotheken, boekhandels en filmhuizen zijn vaak interessante lezingen of cursussen te volgen. Over kunst, geschiedenis, natuur of nog anders. Wist je dat bibliotheken vaak ook gratis online cursussen aanbieden? Dat kan over van alles gaan. Over fotografie bijvoorbeeld maar ook over leiderschap of digitale vaardigheden. Er is altijd genoeg om te leren. Word je blij van.

 2. Boek een vakantie met hééééééle lange voorpret

  Waarom wachten? Door direct die belangrijke momenten met elkaar vast te leggen, blijft er meer tijd over voor voorpret! Jouw gezinsvakantie in Overijssel kun je dus gewoon al boeken. En voorpret gegarandeerd, want we hebben genoeg leuke verrassende tips met je te delen!

 3. Duurzame hotspots

  Als je toch de keuze hebt, kies dan eens voor duurzaam. Restaurants bijvoorbeeld die met lokale producten koken of kledingzaken die alleen duurzame merken verkopen. Duur? Niet altijd. Je kunt soms ook kiezen voor tweedehands. Het goede gevoel is ook wat waard. Voor nu voor jou maar ook straks voor ons nageslacht. De leukste en lekkerste duurzame hotspots van Overijssel vind je hier.

 4. Kies voor dichterbij

  Dagje erop uit? Ver weg is niet altijd beter. Wist je dat Overijssel vanaf de meeste plekken in Nederland al binnen 1,5 uur te bereiken is? Met maar liefst acht verschillende soorten landschappen valt er genoeg nieuws te ontdekken. Van spectaculaire stuwwallen en traag stromende bergbeken tot weidse polders en eindeloze moerasbossen. Dat is op zijn minst goed voor acht topdagjes in de natuur! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeervolle Hanzesteden en prachtige musea.

 5. Sta wat bewuster stil bij je medemens

  Wist je dat ruim 40% van de Nederlanders zich regelmatig eenzaam voelt? (bron: RIVM). Met een klein beetje meer aandacht kun je al een groots gebaar maken voor je medemens. In Overijssel noemen we dat "Noaberschap". Sociale verbinding met de buurt en dus de mensen om je heen. Misschien houd je er wel een mooie nieuwe vriendschap aan over om samen een uitje te plannen?

 6. Meer bewegen (in de natuur)

  Niet iedereen is een hardloper. Hoeft ook niet. Met elke dag een uurtje wandelen, verbrand je al snel 300 kcal. Dat lijkt niet veel, maar per maand betekent dat zo’n 8.400 kcal. Maak je je wandeling in de natuur? Dat is nog gezonder: volgens onderzoek van de universiteit van Michigan versterk je daarmee je geheugen meer dan met een rondje door de stad.

 7. Lees een boek

  Pak in plaats van je telefoon eens een goed boek. Het neemt je mee in een andere wereld. Dat relativeert, inspireert en ontspant tegelijk. Ben je recent nog wel eens in de bibliotheek geweest? Dat is een heel fijne eigentijdse plek geworden waar je gemakkelijk wat uurtjes doorbrengt. Met een boek, de weekendbijlage van de krant, een tijdschrift of een lezing. Er is koffie en de verwarming staat aan!

 8. Kies vaker voor het openbaar vervoer

  Pak wat vaker de trein of bus! Vanaf 27 januari 2023 kan dat extra voordelig via Blauwnet. Zij bieden "verwenmomenten" waarbij je extra voordelig kunt reizen. Handig, duurzaam en voordelig dus om leuke dingen te ondernemen!

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.