Doe-tips

Leuk en leerzaam uitje: bezoek één van de 4 museumboerderijen van Salland

 • 2 minuten opladen
 • 5936 x bekeken

Als je door Salland fietst of wandelt zie je veel boerderijen. De boerderijen zijn van grote invloed op de cultuur en het landschap in Salland. Bij een museumboerderij krijg je een beter beeld over de cultuur en het ontstaan van het landschap in Salland.

 1. 4

  De Pothaar - Bathmen

  Boerderijmuseum/oudheidkamer “de Pothaar” toont vroegere
  Sallandse boerenleven in alle facetten.
  Overnachten op de Pothaar is ook mogelijk.

  Wie wil zien hoe het Sallandse boerenleven er in vroegere tijden uitzag, kan zijn hart ophalen op het boerenerf van landgoed “de Pothaar” in buurtschap het Venne in Loo-Bathmen.

 2. 3

  Landbouwmuseum De Laarman - Luttenberg

  Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Bij museum De Laarman kun je met je vrienden- of familiegroep een unieke dag binnen én buiten beleven en neem je aan het eind van de dag een zelfgemaakte herinnering mee naar huis.

 3. 2

  Museumboerderij Erve Hofman - Hellendoorn

  In de oude, monumentale boerderij is van alles te beleven voor jong en oud. Je kunt het hele vroegere boerenbedrijf hier zien. Op het erf is ook een onbemand Tourist Info Punt gevestigd.

 4. 1

  Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum - Hellendoorn

  In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vind je op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.