Doe-tips

6 uitjes voor moeder en dochter

 • 3 minuten opladen
 • 11475 x bekeken

Als moeder is er niets fijner dan quality-time met je dochter. We verzamelden de leukste moeder-dochter uitjes. Van theedrinken en naar de boerderij tot varen in een bootje. Wat het ook wordt, het wordt zeker gezellig!

Overijssel kent een enorm aanbod aan uitjes met kinderen. Een moeder-dochterdag is dan ook zo gevuld. ’s Avonds hebben jullie allebei rode wangen en een lach op het gezicht!

Zijn je kinderen wat ouder, dan kun je ook denken aan een dagje sauna, een film in de bioscoop of een workshop. Wat het ook wordt: uitjes met kinderen staan garant voor veel plezier.

 1. 6

  Tussen de dieren - Boerderij de Brummel

  Net buiten Hellendoorn ligt een gezellige boerderij. Hier kun je van maandag t/m zaterdag tussen de schapen, geiten en kippen lopen. Kijk je om je heen, dan zie je 100 soorten fuchsia’s, een ‘kokhuus’ en met een beetje geluk zie je een ijsvogel vliegen of reeën in de weilanden lopen. Niet te vergeten: je kunt er ook lekker drinken. Zo vermaken jij en je dochter je wel een dagje.

 2. 5

  Ik en mijn moeder

  Een typisch moeder en dochter uitje: een high-tea! Midden in het Wooldrikpark van Enschede ligt een oud koetshuis. In deze gezellig ingerichte theehuiskamer kun je genieten van 30 soorten losse thee. Ook voor een lunch of huisgemaakte lekkernijen ben je hier aan het juiste adres.

 3. 4

  ‘t Theeluttke

  In het idyllische De Lutte vind je in een knus pandje een theehuis in Engelse stijl: ’t Theeluttke. Als theeleut gaat je hart hier sneller van kloppen. Ze hebben een speciale high tea voor kids en leuke soorten thee zoals Elfenthee, dropthee en thee met karamelsmaak. Een geweldig uitje voor moeder en dochter!

 4. 3

  Dobberen op het water - Hiawatha Actief

  Met de kano, kajak of motorboot. Welk voertuig je ook kiest, dit is een uitje dat je als moeder en dochter een keer gedaan moet hebben. Eerlijk is eerlijk: dit is ook een perfect mama-zoon uitje. Bij Hiawatha Actief kun je in Dalfsen of Zwolle een bootje huren of een combinatietocht van wandelen en kanoën doen.

 5. 2

  MooiRivier

  • Onderweg of aan het eind van jullie vaartocht kunnen jullie aanmeren bij culi hotspot Hotel en Restaurant Mooirivier. Op de menukaart staan onder andere een heerlijke pompoensoep, een cheeseburger, frietjes, carrot cake en een salade met rode biet. Een mooie afsluiter van een middagje varen over de Vecht.
 6. 1

  Wandelschoenen aan en gaan - Sprookjeskasteel Twickel

  Over bruggen, langs glooiende akkers en door het bos met eeuwenoude eiken bij landgoed Twickel kun je eindeloos wandelen. Zijn jullie meer fietsers? Dat kan ook! Er is een fietsroute verkrijgbaar die je door het prachtige landschap van drie aan elkaar grenzende landgoederen voert. Tijdens de openingstijden is het mogelijk om een wandeling te maken door de kasteeltuin. Echt een aanrader! Een wandeltip: bewandel ‘De Umfassungsweg’. Dit is een 9 kilometer lange wandelroute die met paaltjes te volgen is. Je hoeft niet de hele wandelroute te lopen. Voor kinderen is het erg leuk om het vlonderpad te lopen. Dit pad is vlakbij het begin, waardoor je dezelfde weg terug kunt lopen.