Doe-tips

De 9 leukste tips om je moeder te verwennen tijdens moederdag!

 • 3 minuten opladen
 • 7543 x bekeken

Moederdag is een dag die wordt gevierd ter ere van het moederschap. Moeders worden op deze dag flink verwend. Ze krijgen bijvoorbeeld ontbijt op bed en ontvangen van hun partners en kinderen allerlei leuke cadeaus. Kinderen hebben op school leuke cadeautjes in elkaar gefrutseld voor hun moeder. Daarnaast zijn ook geurtjes en bloemen een geliefd Moederdag cadeau. Naast moeders worden meestal ook oma's bezocht, want zij zijn tenslotte ook moeder! Wat is een leuk cadeau om moeders te verrassen? Bekijk onze moederdagtips uit Overijssel.

 1. 9

  Hanze Ecscape Event

  Op 13 en 14 mei vindt een uniek event plaats in de 9 Hanzesteden, speciaal voor het Hanzejaar! Alleen in dít weekend is de speciale Hanze Escape Event te spelen, dus houd je agenda vrij en speel deze leuke game in één van de Hanzesteden. Ontsnap uit Zwolle, Deventer of Kampen.

 2. 8

  Verras haar met een ontbijt

  Moederdag is niet compleet zonder een uitgebreid ontbijt. Of je haar nu verrast op bed of het op een andere manier aanpakt, het is een absolute must op deze feestdag. Tijdens een weekendje weg in Oost-Nederland verras je haar met allerlei lekkere streekproducten. Stel zelf het eten samen of verras haar met een uitgebreid Moederdag-ontbijt in een hotel, bed & breakfast of vakantiehuisje. Laat je haar liever uitslapen op deze feestdag? Sta dan wat later op en reserveer tijdig een brunch op een mooi landgoed. Dit cadeau weet ze zeker te waarderen!

 3. 7

  Alpaca wandeling en meer

  Het is steeds populairder. Wandelen met alpaca's. In Overijssel zijn meerdere plekken waar dit aangeboden wordt. Allemaal met de juiste zorg voor de dieren. Bij Hoeve Zandbelt kan je niet allen wandelen met deze knuffeldieren. Maar ook genieten van een high tea en borrelplank. Tip: huur een e-chopper en maak de dag compleet door in Twente op ontdekkingstocht te gaan!

 4. 6

  Wandelen tijdens Moederdag in Weerribben-Wieden

  Na het ontbijt toe aan een fijne wandeling? Ga dan naar Weerribben-Wieden om lekker uit te waaien. Er zijn verschillende soorten wandelinge zoals de Weerribben rietwandeling en de Weerribben turf wandeling, en er is nog zoveel meer!

 5. 5

  Verras je moeder met aardbeien!

  Bij de Manderveense Aardbei kun je met de auto door de drive-in voor overheerlijke aardbeien met chocolade, wafels met verschillende toppings en smoothies. Ook kun je van al deze lekkernijen genieten bij hun koffieschuurtje op het terras.

 6. 4

  High Tea bij TeaRose Deventer

  De huisgemaakte High Tea is de specialiteit van de Tearose. Een heerlijke traktatie met onder andere scones, shortbread, een pie maar ook andere hartige zoete Engelse lekkernijen. Perfect voor Moederdag!

 7. 3

  Solex rijden op Moederdag bij Het Klooster van Dalfsen

  Ontdek de omgeving rondom Het Klooster van Dalfsen met een solex of een e-scooter. De toertochten van Het Klooster van Dalfsen zijn erg divers. Wat lijkt jou het leukste?

 8. 2

  Moederdag High Tea buffet bij Landgoed De Uitkijk

  Verras je moeder met een heerlijke High Tea bij Landgoed de Uitkijk. Geniet samen van diverse verse thee soorten en al het lekkers wat op het buffet staat. Op het hartige en zoete High Tea buffet staan onder andere; warme quiches, zalm rolletjes met roomkaas, wraps met carpaccio, scones met jam en clotted cream, huisgemaakte zoete lekkernijen en taartjes. U kunt onbeperkt genieten van al dit lekkers. Krijg jij al zin hier in?

 9. 1

  High Wine bij Wijnbar Oak

  Geen High Tea maar een High wine. Begin met een glas Cava en laat je vervolgens verrassen door een rood en wit glas wijn met hierbij een uitgebreide borrelplank vol warme en koude hapjes, denk hierbij aan charcuterie, diverse kazen, olijven, noten, broodjes en gefrituurde snacks. Sluit af met een heerlijk dessert met bijpassende wijn.