Doe-tips

Genoeg te doen tijdens Pinksteren in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 26076 x bekeken

Pinksteren in Overijssel. Een lekker lang weekend vrij. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken en optimaal van het Oosten te genieten. In het pinksterweekend zijn er genoeg evenementen te bezoeken. Bekijk hier onze tips.

 1. 6

  Pinksterbruidjes in Borne

  In Borne hebben we een prachtig stukje immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes! Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

 2. 5

  Ribs en Blues

  Het Ribs en Blues festival wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de pinksterdagen. Bij dit festival draait het om: blues, spareribs en entertainment. Kom genieten van de heerlijke muziek en gezelligheid.

 3. 4

  Braderie en vlomarkt Vollenhove

  Vollenhove bruist tijdens het Pinksterweekend. Tijdens dit weekend organiseert Huurkraam.nl een jaarmarkt met vlomarkt bij de haven.

 4. 3

  Weerselose Markt

  Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

 5. 2

  Historische motordemo Tubbergen

  Prachtige dag vol oldtimer motorsport, leuk voor jong en oud! Van 50 tot 750 cc motoren en zijspannen die hun kunsten in een dagvullend programma vertonen.

 6. 1

  Bootje varen

  Bewonder Overijssel vanaf het water! Ga eropuit met je sloep, fluisterboot of motorboot en ontdek de prachtige natuur van Overijssel. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben of bewonder Kampen vanaf de IJssel.