Doe-tips

Wandelen in Salland

  • 2 minuten opladen
  • 1442 x bekeken

"Het Salland is voor ons altijd een fijne plek om te komen. Slechts op een uurtje rijden van Arnhem en zo enorm afwisselend!"

Wandelnetwerk Salland

Het Wandelnetwerk Salland is enorm, iets wat we eerder ook al gemerkt hebben nadat we meerdere keren van Holten naar Nijverdal liepen met de tent of toen we het nationale park bezochten. Dominique legt ons uit dat de paden grotendeels onderhouden worden door vrijwilligers. Mooi!

Vergezichten

De totale route heeft een hoogteverschil van 65 meter, dit is het grootste deel van de afdaling. Ik verbaas me over de bijzondere vergezichten. Iedereen die denkt dat er in Nederland geen vergezichten zijn, adviseer ik om eens naar het Salland te gaan. Je kijkt er, letterlijk en figuurlijk, je ogen uit!

Struinen

Na zo’n 8 kilometer stappen verlaten we de Heuvelrug en komen we in landbouwgebied terecht. We doorkruisen weilanden, lopen langs slootjes en pakken af en toe een stukje asfalt mee. Wilde bloemen staan overal in bloei en de grassen komen tot ons middel. Wat is het heerlijk om zo door Nederland te struinen!

we12travel routewijzer
we12travel routewijzer

Tips van we12travel

Het Boetelerveld is mijn favoriete stukje van dit deel van de Sallandse Zandloper. Het is een klein gebied waar je heide kunt vinden. Er graast wild en er zijn twee wildobservatieposten.

In de directe omgeving van Holten zijn diverse themapaden die je kunt lopen, er zijn twee mountainbike trails en er is een heuse ‘Toeristenweg’ met allerlei leuke restaurants en terrasjes.

Daarnaast raad ik je aan om zeker even bij de Canadese Begraafplaats te gaan kijken.

Blog: www.we12travel.com

Toon meer verhalen

Ook interessant