Doe-tips

Deze 9 evenementen in december mag je niet missen

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 9218 x bekeken

Ook zo’n zin in december? Naarmate de dagen korter worden, wordt het in Overijssel alleen maar gezelliger. Trek je warme muts dus ver over je oren en geniet van alle tradities die bij december horen. Van warme chocomelk tot oliebol. Van sterretjes tot kerstbiertjes. Geef eens een cadeautje aan een ander of nodig iemand uit die het niet verwacht. Samen is altijd leuker. Zo wordt december dit jaar nog specialer!

 1. 9

  Kerst in Oud Kampen

  Kampen was ooit een van de machtigste handelssteden ter wereld. Dat herken je nog altijd in de Frans aandoende steegjes, de eeuwenoude kades, pakhuizen en historische poorten. In december is dit toch al bijzondere stadje het decor van een feestelijk openlucht theater festival. Volg de lichtjes. Of, als je niets wilt missen, de routekaart. Voel je welkom en vraag met de E-card op de site je buurvrouw, opa of collega mee. Beide dagen vanaf 16.00uur.

 2. 8

  Dickens Festijn in Deventer

  Waan je in het Victoriaanse Londen in het middeleeuwse Bergkwartier in Deventer. Hier vindt op 16 en 17 december alweer de 30e editie plaats van het Dickensfestijn. Alsof het nooit anders is geweest. De smalle straatjes kruipen vanaf de Brink omhoog en komen samen op mooi verlichte pleinen. Er zijn genoeg vuurkorven om je aan te warmen. Bijna alle personages uit Dickens’ boeken kom je tegen. Let wel op: hij was nogal goed in het scheppen van vrekkige en gemene types! Toegang aan de Walstraat. Van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, houd wel rekening met een wachtrij.

 3. 7

  Enschede Lights Up

  Een 2 kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Gratis en voor iedereen! Dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien en ondertussen de stad beter te leren kennen. Kom naar Tourist Info Enschede. Hier kun je tijdens deze avonden gratis een routeboekje afhalen en hier is het startpunt van de route. De route is dan ook digitaal beschikbaar. Enschede Lights Up is van 14 t/m 17 december.

 4. 6

  Kleur de Hanze

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 5. 5

  De Musical Dinnershow op Vliegveld Twente

  Van 9 t/m 30 december 2023 verandert Vliegveld Twenthe in het sfeervolle Londen in 1854. Beleef de wereld van Charles Dickens onder het genot van een winterwarm viergangendiner. Geniet samen met je collega’s van het verhaal van ‘A Christmas Carol’ met originele, eigentijdse Carols. Je weet niet waar je kijken moet, want je zit er midden in!

 6. 3

  Kerst en kunst in Ootmarsum

  In het historische centrum van Ootmarsum wordt op zaterdag 9 en zondag 10 december van 12.00 tot 18.00 uur een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes en een romantisch decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel.

 7. IJsbeelden Festival
  2

  IJsbeeldenfestival Zwolle

  Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 16 december 2023 t/m 25 februari 2024 weer in Hanzestad Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

 8. 1

  Kerstcircus Enschede

  Ook bij deze editie pakt het Kerstcircus Enschede weer flink uit. Het publiek wordt getrakteerd op een fantastische en flitsende voorstelling met de allerbeste nationale en internationale circusartiesten van dit moment. Daarnaast leuk verblijfsvermaak, kinderboerderij en foodtrucks.

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.