Agenda

Ik speel, dus ik ben

Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

De Zomerspelen

Vier de zomer in Roombeek

Locatie
TwentseWelle, Enschede

Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. Voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven.

Zeilpunteren in De Wieden

Locatie
Bezoekerscentrum De Wieden | St. Jansklooster Tourist Info, Sint Jansklooster

Ga mee zeilen met een authentieke zeepunter op de Beulakerwijde en geniet van het water, de wind en de natuur in De Wieden. Je zeilt in de grote eikenhouten zuiderzeepunter KP22 over de grote Beulakerwijde. Punterend en roeiend vaar je terug langs natuurrijke oevers en tussen riet- en hooilanden door. De schipper is Hans Houkema. Wie wil mag zelf aan roer, zeil, punterstok en roeispanen.

‘Klik, Klak, Kloar!’

expo Stefan Schipper

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede exposeren Stefan Schipper’s Geen lange opbouwtijden, geen repetities, doorlopen of test-shoots; gewoon ‘Klik, Klak, Kloar!’

Fruit plukken

bij fruitboerderij 't Duvelshöfke

Aanvang
Locatie
Fruitboerderij Düvelshofke, Oldenzaal

In de maand juli is er op Fruitboerderij 't Duvelshöfke volop fruit te plukken, zoals rode en zwarte bessen, en bramen! Ook kunnen bloemen geplukt worden en zijn er waterbuffels te bewonderen. Kom gezellig langs!

Museumpuzzeltocht in zomervakantie

Speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Aanvang
Locatie
Historisch Museum Vriezenveen, Vriezenveen

Er zijn twee verschillende puzzel/ontdekkingstochten uitgezet, een voor kinderen tot en met 7 jaar, en een voor kinderen tot 12 jaar.

Geestdrift voor de schilderkunst

Wolvecamp & De Weerd

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Vanaf dit voorjaar organiseert Rijksmuseum Twenthe een overzichtstentoonstelling van het werk van Theo Wolvecamp (1925-1992) en Eef de Weerd (1926-1989): twee schilders uit Hengelo die op de golven van de naoorlogse vernieuwingsdrift hun artistieke opmars maakten.

High Dive Stuntshow

Aanvang
Locatie
Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn

Van zaterdag 8 juli tot en met 3 september 2017 is de High Dive Stuntshow te bewonderen in Avonturenpark Hellendoorn met een spectaculaire nieuwe zomershow voor de hele familie.

Tentoonstelling Kroonjuwelen

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland wordt dat gevierd met de tentoonstelling Kroonjuwelen. Zo ook in Twente, in de kasteeltuinen van landgoed Twickel en bij Arboretum Poort Bulten in De Lutte.

Expositie "Het verzet kraakt"

Aanvang
Locatie
Historisch Museum Vriezenveen, Vriezenveen

In de maanden mei, juni,juli t/m 26 augustus 2017 is er in het Historisch Museum Vriezenveen een expositie over de grootste bankroof ooit.

Reecapriolen

Foto van Han Bouwmeester

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn.

Expositie 'Het Verzet Kraakt'

In het Rijssens Museum

Aanvang
Locatie
Rijssens Museum, Rijssen

Van mei tot en met augustus 2017 kunt u bij zes Twentse musea terecht voor de verhalen achter de grootste bankroof aller tijden. In ieder museum hoort, leest, ziet en voelt u de verhalen van de mensen achter die bijzondere verzetsdaad.

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

Vaartocht met de Enterse Zomp in Rijssen

Ontdek de Regge vanaf het water!

Aanvang
Locatie
Pelmolen Ter Horst, Rijssen

Vanaf het haventje bij de Pelmolen in Rijssen maakt de zomp de “Regt door Zee” een interessante vaartocht over de Regge. Er zijn twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de ander vertelt over allerlei wetenswaardigheden.

Familietentoonstelling: Apenstreken in de Oertijd

Aanvang
Locatie
Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Europa, 47 miljoen jaar geleden: op de plek, waar nu het dorp Messel bij Darmstadt ligt, bevindt zich een 1,5 km breed kratermeer omgeven door een subtropisch woud met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Zwolle en de IJssel

Aanvang
Locatie
Stedelijk Museum Zwolle, Zwolle

Deze tentoonstelling vertelt over de relatie van Zwolle met de IJssel. Hoewel voor de handel juist het Zwarte Water en de Vecht via de Nieuwe Vecht belangrijk waren, was de IJssel altijd een belangrijk en aantrekkend element in de omgeving van Zwolle. Dat levert een bijzonder verhaal op.

Rondleiding Huis Singraven

Aanvang
Locatie
Huis Singraven, Denekamp

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 11:00 en om 14:00 uur in de maanden april tot en met oktober is er een rondleiding bij Huis van Singraven.