Agenda

Ik speel, dus ik ben

Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

Geestdrift voor de schilderkunst

Wolvecamp & De Weerd

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Vanaf dit voorjaar organiseert Rijksmuseum Twenthe een overzichtstentoonstelling van het werk van Theo Wolvecamp (1925-1992) en Eef de Weerd (1926-1989): twee schilders uit Hengelo die op de golven van de naoorlogse vernieuwingsdrift hun artistieke opmars maakten.

Reecapriolen

Foto van Han Bouwmeester

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn.

Bouwstad Rijssen

Expositie

Aanvang
Locatie
Rijssens Museum, Rijssen

Expositie in het teken van Bouwstad Rijssen. In de bovenzaal van de havezate staan modellen uitgestald van bekende gebouwen in Rijssen. Mannes Lensink, Gerrit ten Wolthuis en Wim Paalman zijn de bouwers van deze modellen.

Expositie Louise Bramer

Aanvang
Locatie
Historisch Museum Vriezenveen, Vriezenveen

Schilder en tekenkunst in de nieuwe expositie ruimte.Geopend van di t/m vr van 10-17 uur,zaterdag van 12-16 uur. Toegangsprijs expo: €2,00, voor het hele museum € 5,00

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

Familietentoonstelling: Apenstreken in de Oertijd

Aanvang
Locatie
Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Europa, 47 miljoen jaar geleden: op de plek, waar nu het dorp Messel bij Darmstadt ligt, bevindt zich een 1,5 km breed kratermeer omgeven door een subtropisch woud met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Zwolle en de IJssel

Aanvang
Locatie
Stedelijk Museum Zwolle, Zwolle

Deze tentoonstelling vertelt over de relatie van Zwolle met de IJssel. Hoewel voor de handel juist het Zwarte Water en de Vecht via de Nieuwe Vecht belangrijk waren, was de IJssel altijd een belangrijk en aantrekkend element in de omgeving van Zwolle. Dat levert een bijzonder verhaal op.

Rondleiding Huis Singraven

Aanvang
Locatie
Huis Singraven, Denekamp

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 11:00 en om 14:00 uur in de maanden april tot en met oktober is er een rondleiding bij Huis van Singraven.

Natuurfotograaf Adri de Visser exposeert

Museum Ton Schulten

Aanvang
Locatie
Museum Ton Schulten, Ootmarsum

Een fotoreis in Kenia.....een overval in Nairobi, op een donkere avond in november 2012. Adri de Visser krijgt eerst drie kogels in zijn buik. Er vallen nog twee schoten. De ene kogel raakt zijn nekwervels en de andere zijn oog. Zijn goede oog.

Multi Solo: Al dat 'vreemd is in de stad'

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Gastcurator voor deze editie van de Multi Solo tentoonstelling is filosoof en programmamaker Naomi Jacobs. Zij stelt dat de nabijheid van vreemden in de stad dubbelzinninge emoties oproept. Zeven kunstenaars, die uit de open call zijn geselecteerd, laten hun visie zien op deze dubbelzinnigheden van al dat ‘vreemd’ is in de stad.

Expositie Penumbra

Kunstvereniging Diepenheim

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

‘Penumbra’ is de eerste solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Lisa Reitmeier. De titel ‘Penumbra’ is ontleend aan het natuurwetenschappelijk verschijnsel van de halfschaduw, een schemergebied waarbij schaduw en licht tegelijkertijd waarneembaar zijn.

Glas expositie

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Van 29 april tot en met 29 oktober zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij.

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

Rij eens een ritje mee!

Aanvang
Locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen.

TENTOONSTELLING DE GLANS VAN DAMAST

IN MUSEUM BUSSEMAKERHUIS

Aanvang
Locatie
Museum Bussemakerhuis, Borne

De collectie damast van het Bussemakerhuis was aanleiding voor deze tentoonstelling. Met ontwerpen van o.a. Chris Lebeau, 1878-1945, waaronder een origineel tafellaken en servetten met het motief Mozaïek. Voor een mooi gedekte tafel werd vroeger glanzend damast gebruikt. Schitterend glaswerk en servies zorgden voor een feestelijk geheel. Heel bijzonder is dat niet al het damast achter glas ligt, maar dat je het mag aaien en voelen ook de servetten uit de 17e eeuw. Zo voel je de kwaliteitsverschillen tussen linnen, katoen en rayon.

Bruid & bruidegom

Thema tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Oranjemuseum Nieuwe Haghuis, Diepenheim

Het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenheim heeft naast een grote Oranjeverzameling ook boerantiek. Je kunt er ook Twentse kabinetten die volgens traditie zijn ingepakt en bijzondere vitrinekasten bekijken.

Ootmarsumse Boerendansers

Een gezellig avondje uit.

Aanvang
Locatie
Hotel Van Der Maas, Ootmarsum

De Ootmarsumse Boerendansers brengen een programma van veertien dansen. Deze worden afgewisseld met liedjes en voordrachten. Ook krijgt u enige uitleg over de oude klederdracht.