Brunchen

Opladen in Overijssel? Tijdens een gezellig weekendje weg in Overijssel geniet je graag met volle teugen van wat de provincie jou te bieden heeft. Natuurlijk is je uitje pas echt geslaagd door te brunchen Overijssel. Je vakantie in het Oosten van het land is namelijk niet compleet zonder een overheerlijke brunch. Dit kan in een bungalow, hotel of wellicht in een bed & breakfast. Wat is een brunch eigenlijk, wat is het beste tijdstip brunch en welke brunch restaurants in Overijssel zijn een aanrader?

Wat is een brunch?

Een brunch is eigenlijk een verlaat ontbijt. Je nuttigt het tussen 11:00 en 14:00 uur. Daarmee is het een combinatie van een verlaat ontbijt en een vroege middagmaaltijd. Van oorsprong komt het begrip uit Engeland en is het samengesteld uit een breakfast en lunch. Vandaar ook de naam brunch. Soms wordt dit verlate ontbijt op zaterdagochtend georganiseerd, maar vrijwel altijd nuttig je het tijdens zondagmorgen. Optimaal ontspannen in Overijssel? Ga brunchen met je partner en maak er een romantische en ongecompliceerde zondag van.

Tijdstip brunch en de menukaart

Zoals eerder gezegd wordt er meestal gebruncht tussen 11:00 en 14:00 uur. Een half uurtje eerder kan natuurlijk ook. Er zijn geen vaste regels omtrent het menu. Wat jij lekker vindt aan een verlaat ontbijt zet je neer op een tafel. Bij brunchen buiten de deur ben je afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn. Klassieke brunchgerechten zijn bijvoorbeeld spek en eieren, toastjes, sandwiches, fruitsalades, champagne en een mousserende of witte wijn. Een brunchgerecht nuttig je natuurlijk buiten in de frisse licht, bijvoorbeeld op een terras, balkon of tuin. Heb je op zondag nog niets in de planning staan? Kies dan voor een zondagsbrunch en geniet van een uitgebreid buffet met zowel zoete als hartige lekkernijen.

Op mooie locaties brunchen Overijssel

In de provincie Overijssel vind je talloze plekjes om uitgebreid te brunchen. Bij mooi weer stel je zelf je favoriete brunchgerecht samen óf je kiest voor brunchen buiten de deur. Laat je bijvoorbeeld verwennen door unieke brunchgerechten met streekproducten in een (hotel)restaurant of andere eetgelegenheid. Sommige boerderijen in de provincie bieden je de mogelijkheid om te brunchen met lokale producten. Zo stap je met een goed gevulde maag op de fiets om de provincie te ontdekken. Organiseer je het liever zelf? Verrijk dan jezelf met een zondagsbrunch op een picknickkleedje langs de IJssel.

Tips brunch restaurants in Overijssel

Tante Sien is een familiehotel in Vasse. Al sinds 1881 is het een begrip in Overijssel. Naast een overnachting zijn hier ook mogelijkheden voor een zondagsbrunch. Elke zondag zijn hier volop mogelijkheden voor zondagsbrunches. Daarnaast zijn er rond de Pasen natuurlijk verschillende speciale brunch mogelijkheden in heel Overijssel. Verras jij je partner met een romantische brunchmaaltijd in een vakantiehuisje? Zorg dat een brunchmaaltijd naast ingrediënten voor een ontbijt ook bestaat uit andere lekkernijen. Vergeet geen koffie, thee, melk en verse sinaasappelsap. Ook niet geheel onbelangrijk: de aankleding van de tafel. Denk onder meer aan mooie bloemen en kleurrijke servetten.

Genieten in Overijssel

Genieten van een ontspannen uitje in eigen land? Boek een weekendje weg naar Overijssel en ontdek de gastvrijheid van deze oosterse provincie. Het is dé manier om even op te laden. Zowel de frisse lucht als de nuchterheid van de mensen doen je meer dan goed. Bovendien maak je door te brunchen in Overijssel tijd voor elkaar. Samen of met elkaar genieten draagt zeker bij aan een onvergetelijk nachtje of weekendje weg.