Foodfestivals in 2018 die je niet mag missen!

Foodfestivals zijn hip & happening. Dus ook in de ‘culinaire schatkamer van Nederland’ geniet je van de coolste foodtrucks en de lekkerste slow food en streetfood. Dit zijn de meest trendy culinaire feestjes en evenementen in Overijssel. Mis ze niet!

TREK in Enschede

Het Volkspark in Enschede is 22 tot en met 24 juni 2018 omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Tijdens het foodfestival TREK proef je de lekkerste streetfood

Culivent in Almelo

Het is in de zomer smullen geblazen in Het Hagenborchpark in hartje Almelo. Tijdens Culivent presenteren restaurants, traiteurs en andere culinaire professionals hun smakelijkste hoogstandjes. Culivent is op 23, 24 en 25 juni te bezoeken.

Lepeltje Lepeltje in Zwolle

Het Ter Pelkwijkpark in Zwolle is in de zomer een culinaire hotspot. Tijdens het festival Lepeltje Lepeltje proef je smaken uit alle windstreken. Het festival is van 5 t/m 8 juli 2018.

Stoer Voer

Het foodtruckfestival Stoer Voer toert deze zomer door Overijssel. Het culinaire kamp wordt opgeslagen in Hengelo van 20 en 21 juli 2018.

Heerlijk Hengelo

Proeven, genieten en beleven. Dat zijn de hoofdingrediënten van het culinaire festival Heerlijk Hengelo. Trek gekregen? Kom dan 24 tot en met 26 augustus 2018 langs bij het Burgemeester Jansenplein.

Proef Eet in Enschede

Maak van 31 augustus t/m 2 september 2018 kennis met culinair Enschede tijdens Proef Eet. In de binnenstad kun je genieten van de kookkunsten van meer dan veertig deelnemers.

Wijnfeest in Balkbrug

De wijngaard bij de Reestlandhoeve in Balkbrug staat op 2 september 2018 helemaal in het teken van wijn. Natuurlijk ontbreken de culinaire hapjes op het Wijnfeest niet.

In de smaak Raalte

Het centrum van Raalte valt 7 tot en met 9 september 2018 helemaal In de Smaak. Alle zintuigen worden tijdens dit culinaire festival verwend.

Smaakmakersfestival in De Wijk

Het Smaakmakersfestival op 22 en 23 september 2018 strijkt ook dit keer weer neer in De Wijk, op de grens van Overijssel en Drenthe. Je bestelt je favoriete food bij een van de rollende keukens.

Wijnfestival in Zwolle

Het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle is zondag 3 juni 2018 het Grote Wijnplein. Het Wijnfestival is een culinair feestje voor de foodie die van wijn houdt en de wijnliefhebber die van eten houdt. De datum voor 2019 is nog onbekend.