Unieke lunchlocaties die je moet proeven!

Wat is de beste manier om de smaken van Overijssel en de verschillende regio’s te proeven? Door er lekker voor te gaan zitten tijdens een lunch! De streekproducten zijn individueel heerlijke hapjes, maar als je de chefs aan het werk laat, toveren ze combinaties in elkaar waar het water je van in de mond loopt. Niet alleen de streekproducten en chefs zorgen voor een unieke beleving, deze lunchlocaties maken het helemaal onvergetelijk!

We maakten een selectie voor je van 11 bijzondere lunchlocaties die je zeker in gedachten moet houden tijdens een bezoek aan Overijssel!

Eten bij Hendrick, Kampen

In het hartje van de oude Hanzestad, ligt restaurant Hendrick. Daar weten ze zelfs van de keuken iets bijzonders te maken. Gerechten worden op een speciale houtskoolgerookte grill, de Josper, bereidt. Dat geeft gerechten een bijzondere smaak, zeker omdat de chef er een uitdaging van maakt om bekende gerechten net even wat rijker te maken, onder andere door lokale streekproducten te gebruiken.

The Walstreet Tea-Rose, Deventer

De tea-room aan de Walstraat past helemaal in de sfeer van Charles Dickens. Waan je in Engelse sferen met Overijsselse invloeden op deze fijne lunchplek in het oude centrum. De keuken is geïnspireerd op Schotse en Engelse gerechten, er staat zelfs ‘haggis’ op het menu! The Wallstreet Tea-rose is alles behalve standaard, en daarom een bezoekje zeker waard!

Vechtdalkok, Dalmsholte

Hier staat de liefde voor het Vechtdal, dier, natuur en landschap voorop. Het prachtige landschap wordt optimaal benut dus er worden geen onnodige kilometers gemaakt voor producten. Het prijswinnende restaurant is zich bewust van haar prachtige omgeving en staat garant voor hoge voedselkwaliteit. De Vechtdalkok heeft respect voor de natuur hoog in het vaandel staan en dat proef je.

Rheezer Bistro, Hardenberg

De seizoenen en hun productaanbod spelen bij Rheezer Bistro een hoofdrol, zodat ze altijd streekproducten kunnen serveren die de natuur op dat moment in het Vechtdal te bieden heeft. Er wordt veel bij lokale streekproducenten ingekocht, maar ook wildplukken en de eigen kruidentuin zorgen voor bijzondere ingrediënten. Het intieme terras zorgt voor de juiste sfeer, landelijk en puur.

Bistronomie Vidiveni, Zwolle

Lekker lunchen hoeft niet formeel en ingewikkeld te zijn, bewijzen ze bij Bistronomie Vidiveni. Midden in het centrum vind je de bistro met ambachtelijke keuken waar vooral gewerkt wordt met streek- en seizoensproducten. Het historische pand is een bijzonder aangezicht, dat past bij de visie op eten en de verbinding met de directe omgeving.

NuNu, Schalkhaar

De Australische keuken is niet heel bekend en verwacht je misschien niet meteen in Overijssel, maar de eigenaren van NuNu hebben zich laten inspireren door ‘de nieuwe wereld’ van wijn en gerechten van Down Under. Behalve de keuken is ook de locatie bijzonder, een evenemententerrein omringd door tipitenten, een strand en dieren. Dat maakt de plek geschikt voor lunchgasten van alle leeftijden!

Tante Sien, Vasse

Sinds 1881 is Tante Sien een begrip in Twente. Van oorsprong is het een boerentapperij, inmiddels is het een familiehotel met grand café/bistro waar je terecht kunt om de inwendige mens eens goed te verwennen, na bijvoorbeeld een dagje in de omgeving. Tante Sien heeft het gezellige van een boerderij gecombineerd met moderne stijlen en is daarom een gezellige, warme plek.

Galerie Brasserie 1703, Wijhe

Langs de IJssel ligt het knusse dorp Wijhe, herkenbaar aan de oude achtkantmolen uit 1703. Een bijzondere locatie voor Galerie Brasserie 1703! Het adres voor veel fietsers en dagjestoeristen, die tussen de wisselende kunstexposities genieten van een lekkere lunch. Het terras is een fijne plek om een plakje Wijhese krentewegge te proberen.

Restaurant Watermolen Singraven, Denekamp

Echte Twentse gastvrijheid beleef je bij restaurant De Watermolen. Op het landgoed van Huis Singraven in het voormalige molenaarshuis, verbonden met de rivier De Dinkel. In de lunchgerechten zijn de producten van het Twentse land verweven en in de zomer is het goed toeven op één van de terrassen langs het water. Op gure winterdagen zorgt de open haard voor een aangename warmte.

Brasserie Jansen, Zwolle

In hartje Zwolle, dus de perfecte uitvalsbasis na een dagje winkelen. Hier kun je de hele dag terecht, voor een kop koffie met gebak, uitgebreide lunch, borrel of diner. Eerlijk en goed eten met een Italiaanse invloed en waar mogelijk lokale ingrediënten. Brasserie Jansen is zo’n plek waar je je meteen thuis voelt!

De Grachthof, Giethoorn

In het historische centrum van Giethoorn is De Grachthof een fijne uitvalsbasis om te lunchen met uitzicht op de bekende bruggetjes en langsvarende toeristen. Het terras rondom is een goede plek om lekker mensen te kijken, terwijl je geniet van de uitgebreide keuken. De gerechten zijn fijne klassiekers die bij iedereen in de smaak vallen!