Top 15: gezellige terrassen in Overijssel

Met een wijntje in de hand, zittend in een comfortabele stoel genieten van de zon en fijne gesprekken. Niets fijner dan een middagje op het terras. Dit is de terras top 15 van Overijssel. Gezellige terrasjes aan het water, op bruisende pleinen en in mooie natuur.

Je kijkt op het weerbericht en maakt een vreugdedans: Zon! Warmte! Blauwe lucht! Je weet meteen wat dat betekent: terrassenweer! Geniet van de zon, kijk naar mensen die voorbijlopen en luister naar de fijne muziek.

We kijken maar wat graag uit naar zonnige dagen waarop we op een terrasje kunnen neerstrijken. Met vrienden en bekenden, of alleen. Plof neer, sla een tijdschrift open en laat de zonnestralen je lichaam verwarmen.

Waar je ook kijkt, in Overijssel vind je overal terrassen. Op bijzondere plekjes, soms verscholen in de natuur of het centrum, anderen niet te missen op grote pleinen of aan het water.

Maar wat zijn de aller-aller gezelligste terrassen van Overijssel? Plan een dagje uit en strijk neer op één van deze plekken (in willekeurige volgorde). Ze hebben de lekkerst zittende loungebanken, dekens of heaters voor koude avonden, gastvrije bediening, prachtig uitzicht over het kabbelende water of het krioelende centrum (genoeg te zien!) en een menukaart om je vingers bij af te likken.

Winnaar Publieksprijs van de Terras Top100 2018: De Oale Ste - Nijverdal

1. Ibiza - Almelo
2. Brasserie De Albatros - Zwartsluis
3. De Agnietenberg - Zwolle
4. Las Rosas - Zwolle
5. De Zon - Ommen
6. Sandton IJsselhotel - Deventer
7. St. Tropez Gastrolounge - Deventer
8. Fraans Marie - Albergen
9. Pelle’s eten & drinken - Deurningen
10. Landgoed Het Rheins - Enter
11. Sluiszicht - Blokzijl
12. De Oude Markt - Enschede
13. De Twee Wezen - Hengelo
14. Smits Paviljoen - Giethoorn
15. Geertien - Muggenbeet

Heb je genoeg gezeten op het terras en ben je toe aan iets actiefs? Ga dan varen in Overijssel of bezoek één van deze hippe conceptstores.