restaurants met streekproducten in Overijssel

Van asperges tot romig vlees en van wijn tot aardbeien. De streekproducten van Overijssel zijn een waar feestje voor de smaakpapillen. Heb jij al een keer bij een streekrestaurant gegeten? Ga zitten en laat je verrassen. Waar? Bij deze 8 restaurants met streekgerechten.

Al in de middeleeuwen waren streekproducten uit het Vechtdal, Twente en Salland razend populair. Nog steeds is heel Overijssel een walhalla voor lekkerbekken en fijnproevers. De meeste streekproducten zijn ook nog eens ambachtelijk en biologisch verbouwd. En natuurlijk met een flinke dosis liefde,dat mag duidelijk zijn.

1. De Lindenhof - Giethoorn

Het authentieke restaurant met balkenplafond, kleine raampjes en een eikenhoutenvloer is een en al huiselijkheid. Maar de menukaart is niet iets wat je thuis snel zal bereiden. Het staat vol met bijzondere streekgerechten. Zo kun je bijvoorbeeld coquilles met avocado en venkel bestellen, maar ook kreeft met lasagne en fijne groenten of zwezerik met lavas en risotto. En de wijnkaart? Die is geweldig; ontdek zelf waarom!

2. De Swarte Ruijter - Holten

Met verse groenten van de eigen boer, paddenstoelen uit het bos en ree van de Sallandse Heuvelrug hoort dit restaurant thuis in het rijtje streekrestaurants. Op één van de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug geniet je hier van pure smaken en verrassende combinaties.

3. De Bagatelle - Marienheem

Bij familiebedrijf De Bagatelle vind je gerechten voor fijnproevers en levensgenieters. De koks bereiden kwalitatieve en smaakvolle gerechten met ingrediënten uit de Sallandse achtertuin. Laat je verleiden door een culinaire verwennerij!

4. Eten bij Hendrik - Kampen

Wie de streek wil proeven, schuift in kampen aan bij Restaurant Hendrick. Op de menukaart staan zowel vlees, vis- als vegetarische gerechten. Kun je niet kiezen? Geen probleem: bij Hendrick werken ze niet met hoofdgerechten, maar kleinere gerechten. Zo kun je meer proeven. En natuurlijk mag je de gerechten delen. Ook hier is veel van wat je voorbij ziet komen afkomstig uit de IJsseldelta.

5. De Bottermarck - Kampen

Knus en romantisch, dat is De Bottermarck in Kampen. Neem plaats aan een tafel en gluur ondertussen naar de koks in de halfopen keuken. Je kunt hier lunchen, brunchen en dineren. De gerechten zijn Frans, prachtig om te zien en natuurlijk: gemaakt met ingrediënten uit de IJsseldelta.

6. De Herderin - Hasselt

Dit is niet zomaar een restaurant met streekgerechten. Hier kun je terecht voor een high tea en diner, maar ook om met elkaar te koken. Er is ook goed nieuws voor vegetariërs: De Herderin draagt het keurmerk ‘Gastvrij voor vegetariërs’ van de Vegetariërsbond. De menukaart wordt minimaal vijfkeer per jaar aangepast op het seizoen en er is een lonkende wijnkaart.

7. De Librije - Zwolle

Lekker eten, mooie wijnen, een fijne sfeer. De Librije is niet zomaar een streekrestaurant. Het is ook nog eens een biologisch restaurant en heeft drie Michelinsterren. Hier is eten een groot feest. Stap binnen en laat je in de watten leggen.

8. ’t Weeshuys - Zwolle

Net iets buiten het centrum vind je het gezellige streekrestaurant ’t Weeshuys. De keuken is te omschrijven als ambachtelijk, puur, Bourgondisch en verfijnd. De menukaart wisselt maandelijks, omdat ze met de seizoenen meekomen.